Defile i koncert KUD-a Tekstilac poklon Bijelom Polju

Ovo Društvo već skoro šest decenija ljubav prema folkloru dijeli sa svojim članovima i posjetiocima njihovih koncerata, pa ih i u nastavku ljeta očekuju festivali i turneje po Crnoj Gori i regionu

4243 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Četković
Foto: Jadranka Četković

Ulice grada u Bijelom Polju ukrasio je defile oko tri stotine članova KUD “Tekstilac” u Bijelom Polju.

U raskošnim nošnjama folkloraši su defileom najavili tradicionalni koncert folklora, koji je održan večeras u Centru za kulturu.

Detalj sa događaja
Detalj sa događajafoto: Jadranka Ćetković

Emir Mehonjić koji se zajedno sa Alenom Šabanovićem potrudio oko koreografije, kazao je da su radili sa velikim entuzijazmom, priređujući defile i koncert. Zadovoljni smo što su naši sugrađani imali priliku da vide šta mi radimo”, kazao je Mehonjić.

Na koncertu su nastupili sve grupe KUD-a, od najmlađih do najstarijih.

„Na koncertu smo se predstaviti sa jedanaest koreografija, gdje su učestvovale sve grupe od najmlađih do prve postave, tako da su neki od njih po prvi put imali priliku da se predstave publici“ istakao je Šabanović.

Ovo Društvo već skoro šest decenija ljubav prema folkloru dijeli sa svojim članovima i posjetiocima njihovih koncerata, pa ih i u nastavku ljeta očekuju festivali i turneje po Crnoj Gori i regionu.

Šabanović je kazao da su se na koncertu predstavili sa 11 koreografija, a publici su se predstavile sve grupe počev od najmlađe.

KUD Tesktilac narednog vikenda će biti učesnik festivala u Tivtu, koji okuplja folklorna društva iz skoro cijelog svijeta, nakon toga u Novom Sadu, Kosovu i Italiji, gdje će nastupiti na 57. Festivalu folklora.

Bonus video: