Srzentić sa Trudoom: Liderstvo koje spaja izazov demokratija i ekonomija zemalja Zapadnog Balkana

Srzentić je napomenula da je Kanada među zemljama koje su uspjele da omoguće građanima modernu javnu upravu, sjajno digitalno iskustvo, servise i infrastrukturu, koji ih osnažuju da tehnološki napreduju u svijetu koji se svakodnevno brzo razvija

3305 pregleda 16 komentar(a)
Trudo i Srzentić, Foto: PR centar
Trudo i Srzentić, Foto: PR centar

Administracije po mjeri čovjeka, sa posebnim fokusom na ranjive i liderstvo koje spaja i inspiriše, izazovi su demokratija i ekonomija zemalja Zapadnog Balkana, a posebno Crne Gore, ocijenila je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija u 42. vladi, Tamara Srzentić.

Ona je u razgovoru sa premijerom Kanade, Džastinom Trudoom, kazala da su šansa povezivanje i primjena rješenja iz uspješnih i pravednih vlada, kao što je kanadska.

"Velika je privilegija sastati se sa kanadskim premijerom, sa kojim sam razgovarala o uspješnim primjerima i najboljim praksama Kanade u oblasti borbe protiv nejednakosti, digitalizacije i novih tehnologija, osnaživanju marginalizovanih grupa i jačanju mladih lidera i žena”, napisala je Srzentić na svom Twitter nalogu.

Ona je navela da je zahvalna njegovom timu na sastancima koji su uslijedili, a na kojima su prepoznali potencijal za saradnju između zemalja Zapadnog Balkana, prenosi PR Centar.

Srzentić je napomenula da je Kanada među zemljama koje su uspjele da omoguće građanima modernu javnu upravu, sjajno digitalno iskustvo, servise i infrastrukturu, koji ih osnažuju da tehnološki napreduju u svijetu koji se svakodnevno brzo razvija.

“Radujem se budućoj saradnji, svim narednim diskusijama na kojima ćemo istražiti potencijal za dalje povezivanje sa kanadskim timovima, kao i razvoju digitalnih ekonomija zemalja Zapadnog Balkana. Oni su spremni da dijele, a na nama je da budemo otvoreni i tražimo da se te prilike preslikaju kod nas”, zaključila je Srzentić.

Bonus video: