Najboljim budvanskim đacima uručene diplome "Luča"

"Opština Budva će vam uvijek biti partner i podrška", kazao je predsjednik lokalnog parlamenta Nikola Jovanović

2898 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Budva
Foto: Opština Budva

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović upriličio je svečani prijem u skupštinskoj sali za najbolje učenike i nosioce diploma “Luča” u četiri obrazovne ustanove na teritoriji te opštine.

Diplomu "Luča" dobila su 23 učenika Osnovne škole "Stefan Mitrov Ljubiša", 12 učenika "Druge osnovne škole", te dvije učenice Osnovne škole "Mirko Srzentić" iz Petrovca. "Luču" su zaslužila i 24 đaka Srednje mješovite škole "Danilo Kiš", od toga dva đaka generacije i četiri najbolja đaka po smjerovima.

Jovanović je najboljim učenicima dodijelio novčane nagrade i druge poklone.

Budva luče
foto: Opština Budva

"Vaš trud i dostignuća su nemjerljiva kategorija kojom upravljate vi i vaša beskonačna intelektualna dimenzija. Srećni smo što smo dio tog vašeg ostvarenja, a posebno smo nagrađeni ukoliko smatrate da smo na bilo koji način pomogli da taj vaš uspjeh bude u potpunosti ostvaren. Sve izazove, zajedno sa vašim profesorima, nastavnim osobljem i bližnjima, savladali ste i postavili nove intelektualne pragove kao visoki i najkvalitetniji motiv novim generacijama. Vi ste uzor novog vremena", kazao je Jovanović, kako je saopšteno iz Opštine.

Budva luče
foto: Opština Budva

"Danas, ovaj grad, ovog trena, zaustavio je vrijeme i gleda u vas sa željom i nadom da ćete mu se, sa svih vaših puteva, vratiti u zagrljaj i dati mu novi život sa novom i boljom perspektivom jer vi to, sa snagom vašeg uma, možete. Šta god da uradimo za vas ovog trenutka, malo je, ali treba da znate da, svako ovo slovo, riječ, misao, pružena ruka zahvalnosti za promociju našeg grada kroz vaš doprinos, pružena vam je iz srca.

"Ova iskrena, možda simbolična, novčana nagrada našeg grada koju vam ovim putem uručujemo, samo je mali znak pažnje i obaveze prema vama, koja će kroz vaš dalji razvoj i doprinos ovom gradu, biti sve veća. Unaprijed se radujemo i sa nestrpljenjem očekujemo vaše buduće uspjehe i ostvarenja. Opština Budva će vam uvijek biti partner i podrška, nadajući se da ćete jednog dana baš vi, biti predvodnici i nosioci važnih društvenih, političkih i kulturnih procesa. Opština Budva vam čestita izvanredan rezultat koji ste postigli i nadamo se da ćete nastaviti putem uspjeha”, poručio je Jovanović.

Bonus video: