Srednja stručna škola u Pljevljima ispratila još jednu generaciju maturanata: Osam učenika dobilo diplomu Luča

Luča A, kao izraz priznanja za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u svim razredima osnovne i srednje škole, dodijeljena je Milanu Unkoviću i Dijani Kunara

3803 pregleda 0 komentar(a)
Maturanti Srednje Stručne škole u Pljevljima sa direktorom škole i predsjednikom Opštine Pljevlja, Foto: Srednja stručna škola Pljevlja
Maturanti Srednje Stručne škole u Pljevljima sa direktorom škole i predsjednikom Opštine Pljevlja, Foto: Srednja stručna škola Pljevlja

Srednja stručna škola u Pljevljima ispratila je još jednu uspješnu generaciju maturanata. O njihovom uspjehu svjedoči više od 50 učenika koji su sa odličnim uspjehom završili srednju školu a njih osam dobilo je diplomu Luča.

Luča A, kao izraz priznanja za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u svim razredima osnovne i srednje škole, dodijeljena je Milanu Unkoviću i Dijani Kunarac. Luču B, za odličan uspjeh u svim razredima osnovne i srednje škole, dobilo je šest učenika: Ognjen Mazalica, Andrea Bujišić, Brane Borović, Anastasija Vojinović, Anđela Svrkota i Andrijana Vukojičić.

Svečanosti dodele diplome Luča, prisustvovao je predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš i Sanja Đondović, ispred Sekretarijata za društvene djelatnosti. Obraćajući se prisutnima direktor škole Bojan Strunjaš, istakao je “značaj znanja u vremenu lažnih diploma i lažnih vrijednosti”.

Njegova poruka maturantima bila da se od svakog oblika licemjerstva i površnosti brane temeljnim životnim vrijednostima koje su ponijeli iz svojih domova i svoje škole, da se upisuju na ozbiljne fakultete i obogaćeni istinskim znanjem to duhovno bogatstvo po završetku studija ulože u lični napredak i napredak svoga grada i zemlje.

Uz čestitke maturantima na izvranrednom uspjehu, predsjednik opštine je izrazio svoje zadovoljstvo što je imao čast da jednu školsku godinu, pored svog primarnog posla, radi kao predavač u ovoj školi.

Poručio je mladima da vrijednost i kvalitet nikada ne traže u novcu već u znanju, kao jedinom neprolaznom bogatstvu.

Izrazio je nadu da će svršeni srednjoškolci školovanje nastaviti na državnim, a ne na privatnim fakultetima, i da će “shvatiti da teži put nikad nije lošiji put, već upravo jedini put koji dovodi do uspjeha”.

Skupština opštine Pljevlja je tradicionalno nagradila dobitnike diplome Luča, a druženje sa najmlađima i najboljima nastavljeno je koktelom u Milet bašti.

Bonus video: