Smijenjen izvršni direktor "Čistoće" u Pljevljima Saša Ječmenica, izabrana Gordana Lekić

Čistoća je jedno od rijetkih pljevaljskih opštinskih preduzeća koje pozitivno posluje

6870 pregleda 8 komentar(a)
Lekić i Ječmenica na primopredaji dužnosti, Foto: Goran Malidžan
Lekić i Ječmenica na primopredaji dužnosti, Foto: Goran Malidžan

Odbor direktora opštinskog preduzeća Čistoća razriješio je dužnosti dosadašnjeg izvršnog direktora Sašu Ječmenicu, koji je na tu funkciju izabran kao kadar Demokratske partije socijalista.

Ječmenica je i odbornik DPS-a u Skupštini opštine Pljevlja.

Za vršiteljku dužnosti direktora Odbor je imenovao Gordanu Lekić, koja je do sada radila u Opštini Pljevlja.

“Danas je u prostorijama DOO "Čistoće" održana druga sjednica novoformiranog Odbora direktora u sastavu : Vladeta Kankaraš, Srđan Pivljanin, Milovan Gogić, Jelena Šarančić i Rajko Ostojić, na kojoj je za vršiteljku dužnosti direktorke preduzeća imenovana Gordana Lekić.

Dosadašnji izvršni direktor preduzeća Saša Ječmenica upoznao je novu vršiteljku dužnosti sa poslovnim rezultatima i izazovima preduzeća i poželio uspješan rad u budućem periodu”, navodi se u saopštenju.

Pedsjednik Odbora direktora Čistoće Vladeta Kankaraš Vijestima je kazao da je Ječmenica smijenjen jer nije podnio izvještaj o radu za prošlu niti program rada za ovu godinu.

Čistoća je jedno od rijetkih pljevaljskih opštinskih preduzeća koje pozitivno posluje.

Prošlu godinu završili su sa pozitivnim poslovnim rezultatom od 255.000 eura.

Novi Odbor direktora razriješio je i dosadašnjeg direktora preduzeća Lokalni putevi Dragana Jovovića, nakon što je on uoči sjednice podnio ostavku. Jovović je na tu funkciju funkciju izabran kao kadar Socijaldemokrata.

Za vršioca dužnosti izabran je Darko Gačević, koji od nedavno radi u Opštini Pljevlja. Prethodno je radio kao profesor u Srednjoj stručnoj školi.

Članovi Odbora direktora Lokalnih puteva su Vera Radovanović, Aleksandra Karović, Miroslav Drobnjak, Goran Kotlaja i Radiša Alorić. Na Konstitutivnoj sjednici za predsjednika Odbora izabrana je Vera Radovanović.

Prekjuče je održana i konstitutivna sjednica Odbora direktora Grijanja a za predsjendika je izabran Predrag Cvijović. Osim njega članovi odbora direktora su , Vojislav Zindović, Radmila Rovčanin, Milivoje Roćen i Radoje Lekić.

Danas je održana i Konstitutivna sjednica Savjeta Umjetničke galerije „Vitomir Srbljanović“ na kojoj je za predsjendika izabran Radoje Rondović. Čalnovi savjeta su Milanka Jović, Miljana Tešović, Tamara Janjić i Fata Čarković.

Bonus video: