Sedamnaesti "White Field Jazz festival" će se održati 23. i 24. juna

Završne večeri nastupa Vlatko Stefanovski trio

4395 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

U Bijelom Polju sve je spremno za sedamnaesti "White Field Jazz festival" koji će se održati 23. i 24. juna u dvorištu kuće Rista Ratkovića, u organizaciji Ratkovićevih večeri poezije, saopšteno je iz te javne ustanove.

Direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić je kazao da će nastupiti poznata muzička imena ali da je pripremljen i drugi kulturni program. “Prije početka festivala biće otvorena izložba slika akademskog slikara iz Travnika Nermina Kozla. Prve večeri nastupa domaći sastav Kira bend i Mustra bend iz Travnika.

Drugog dana festivala organizujemo promociju knjige “Od Derdeleža do Levenfelda- eseji o književnom djelu Ive Andrića”- Dženana Kosa, a u večernjim satima nastupa PM Trio bend iz Podgorice- ovogodišnju manifestaciju Vlatko Stefanovski trio”, kazao je Musić.

Podsjetio je da koncept festivala više puta mijenjan i žanrovski obogaćivan, kako bi ispunili očekivanja publike, te da su na prvom festivalu nastupili isključivo džez orkestri, a već od naredne godine rok i bluz sastavi.

“Tako da je skoro svaka rok grupa sa prostora bivše Jugoslavije nastupila na našem festival. Pošto džez muziku ne slušaju široke narodne mase morali smo da malo izmijenimo koncept”, kazao je Musić, dodajući da je cilj organizatora predstavljanje Bijelog Polja kao kulturne istinske kulturne vrijednosti”, kazao je Musić.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Bijelo Polje.

Bonus video: