Šaranović i Vukadinović: Čađenović je presuđeni mober, garantujemo mu vrelo institucionalno i pravno ljeto

"U jako nezahvalnom trenutku za Vas lično, očekivali smo bar atom odgovornosti za mali dio neregularnosti koje smo prikazali javnosti, a tek ćemo ih prikazivati", poručili su Šaranović i Vukadinović Čađenoviću

9032 pregleda 12 komentar(a)
Vukadinović i Šaranović, Foto: Damira Kalač
Vukadinović i Šaranović, Foto: Damira Kalač

Danilo Šaranović, zamjenik gradonačelnice Podgorice Olivere Injac i Milan Vukadinović, predsjednik Odbora direktora podgoričkog preduzeća "Čistoća" saopštili su danas da je bivši izvršni direktor "Čistoće" Andrija Čađenović "presuđeni mober i "vlasnik četvrtine od ukupno donesenih pravosnažnih presuda za mobing u Crnoj Gori".

Oni su reagovali na današnje saopštenje Čađenovića u kome se između ostalog navodi da Šaranović i Vukadinović nastavljaju da vrše pritisak i mobing u "Čistoći", da su pokazali nehumanost...

Čađenović je to saopštio reagujući na to što je Šaranović na današnjoj konferenciji na kojoj su prezentovani podaci i dio dokumentacije koja, kako su kazali, ukazuje na nedomaćinsko upravljanje "Čistoćom" za vrijeme mandata Čađenovića, između ostalog poručio da nova uprava Glavnog grada Podgorica neće predati krivičnu prijavu protiv Čađenovića (DPS), ali će Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) ustupiti svu dokumentaciji koja, kako navode, ukazuje na zloupotrebe u radu tokom njegovog mandata.

"Gospodine Čađenoviću, presuđeni moberu, vlasniče četvrtine od ukupno donesenih pravosnažnih presuda za mobing u Crnoj Gori, zar je moguće da Vi nekom spočitavate mobing? U jako nezahvalnom trenutku za Vas lično, očekivali smo bar atom odgovornosti za mali dio neregularnosti koje smo prikazali javnosti, a tek ćemo ih prikazivati. Recite nam, da li da Vam se u nastavku obraćamo na našem ili arapskom jeziku, jer smo u dilemi da li se javljate iz Emirata ili iz Crne Gore? Možda Vam se u luksuznom službenom vozilu koje ste slupali posljednjeg dana mandata zagubila produžena karta za put do Dubaija, omiljenog mjesta Vašeg oca nacije, kako ga javno zovete", istakli su Šaranović i Vukadinović u saopštenju koje je dostavio Šaranović.

Oni su dodali da bi kao odgovorni ljudi, bili neizmjerno zadovoljni da je Čađenović demantovao bar mali dio onoga što su danas prezentovali javnosti.

"Jer da ste uspjeli osporiti bar nešto od onoga o čemu smo govorili, vrijedni radnici "Čistoće" bi bez bilo kakvih poteškoća primili zaradu ovog mjeseca i bili bi im izmireni doprinosi za koje ste ih uskratili dok ste bili na funkciji. Dakle, činjenice su da ste zadužili Čistoću iznad dva miliona ili 20 puta više nego što je to bila kad ste u nju došli, da ste na računu ostavili 13 puta manje nego što ste zatekli, da ste o trošku Čistoće redovno gostovali od Crown Plazz-e do Dubai Marina-e, kupovali mobilne telefone od preko 1.000 eura, neregularno isplaćivali na stotine jednokratnih predizbornih pomoći, po njihovom kazivanju vršili pritisak na zaposlene da skrivaju Vaš hedonizam o trošku Čistoće i mnogo toga još", piše u saopštenju Šaranovića i Vukadinovića.

Oni su poručili da osoba koja iza sebe ima ovakav portfolio, je posljednja koja bi trebala koristiti pravo da se poziva na humanost.

"Jer znajte, u posljednje tri godine smo upravo mi vodili računa o ugroženim kategorijama, vraćajući im sve ono što ste im Vi i Vaša politika oduzimali. A kad već govorite o pripravništvu, ovakav kvantitet kršenja i moralnih i profesionalnih standarda kakav ste iza sebe ostavili Vi, ne bi ostavio ni najzlonamjerniji pripravnik. I s obzirom da ne pokazujete ni zeru griže savjesti, imamo motiv da Vam sve, ama baš sve otkrijemo i garantujemo Vam vrelo institucionalno i pravno ljeto ili ljetopis, kako bi nas bolje razumjeli", zaključili su Šaranović i Vukadinović.

Bonus video: