Abazović: Intencija Vlade je bila da se ne ugase štampani medji, Institut "Dr Simo Milošević" će biti sačuvan

"Misim da se prema svim kategorijama, uključujući i medijsku zajednicu, treba odnositi skladno kapacitetima", rekao je Abazović

7206 pregleda 8 komentar(a)
Abazović, Foto: Facebook
Abazović, Foto: Facebook

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je komentarišući apel Prosvjetne zajednice da se oko 300 hiljada eura namijenjenih školama za kupovinu dnevnih novina preusmjeri na liječenje djece, da je intencija Vlade bila da se ne ugase štampani medji u Crnoj Gori.

Kako je rekao, kada je riječ o liječenju djece, potrudili su se da milionima eura podrže liječenje od nekih rijetkih bolesti.

"Tu smo da pomognemo koliko možemo, ali ne bih miješao te dvije stvari. Misim da se prema svim kategorijama, uključujući i medijsku zajednicu, treba odnositi skladno kapacitetima", rekao je Abazović novinarima u Lepetanima, gdje je danas počeo da saobraća novi trajekt "Ruka pravde" koje je Morsko dobro kupilo u Grčkoj..

On je, govoreći o Institutu "Doktor Simo Milošević", poručio da će ta ustanova biti sačuvana.

"Prvu pomoć koju smo obećali smo izvršili, opet ćemo im pomoći. Ali ni to im ne može biti presudno, jer su samo u prethodne dvije-tri godine nagomilali 20 miliona euradugova", dodao je Abazović.

On je naveo da su dva moguća rješenja - jedno da država otkupi akcije drugih i ima 100 odsto vlaništva Instituta, a drugo da se država odrekne svog dijela i da odgovornost bude adresirana na nekoga ko bi bio investitor.

"Ja bih volio da država otkupi ostale akcije. Mislim da se uz pravi menadžment može valorizovati na potpuno ispravan način", dodao je Abazović.

Bonus video: