Opština Nikšić podržala pet projekata NVO

Na tender se, prema riječima šefa kabineta, koji je i predsjednik Komisije za dodjelu sredstava za finansiranje projekata nevladinih organizacija, Marka Perućice, prijavilo 17 nevladinih organizacija

2377 pregleda 1 komentar(a)
Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević sa predstavnicima NVO-a, Foto: Opština Nikšić
Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević sa predstavnicima NVO-a, Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević potpisao je ugovore sa pet nevladinih organizacija (NVO) koje su dobile sredstva od lokalne uprave za finansiranje projekata. Riječ je o NVO: Ekološko udruženje "Zeleni centar", „Alfa centar“, Biznis centar, „Mozaik“ i „Tibor“.

"Ove godine za projekte NVO izdvojeno je 30 hiljada eura. Opština Nikšić na ovaj način želi da podstakne nevladin sektor kako bi u našoj zajednici realizirali što više projekata za dobrobit svih naših sugrađana", kazao je Kovačević i dobitnicima poželio uspješnu realizaciju podržanih projekata.

Na tender se, prema riječima šefa kabineta, koji je i predsjednik Komisije za dodjelu sredstava za finansiranje projekata nevladinih organizacija, Marka Perućice, prijavilo 17 nevladinih organizacija.

„Komisija je odlučila da podrži šest projekata koji su iz tri različite oblasti: gradsko planiranje, sport i turizam. Iako su dodijeljena sredstva ove godine iznosila 30 hiljada eura, Komisija je sredstva podijelila u ukupnom iznosu od 24.790 eura, jer je jedna NVO odustala od realizacije projekta", kazao je Perućica.

Predstavnici NVO zahvalili su Kovačeviću na prijemu i podršci i izrazili nadu da će se saradnja sa lokalnom upravom nastaviti i u budućnosti.

Bonus video: