DPS: Djelo Lukovca će pamtiti istorija, a put na kojem je bio nastaviće da baštine generacije

"Od jednog od utemeljivača ministarstva spoljnih poslova Crne Gore u doba socijalizma, do istaknutog protagoniste u procesu obnove nezavisnosti države, Branko Lukovac ličnost je sa kojom je bila i privilegija i čast sarađivati"

4509 pregleda 5 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je, povodom smrti Branka Lukovca, da je Crna Gora izgubila svestranog intelektualca koji je decenijama snažno doprinosio brojnim progresivnim procesima, koji su i obilježili noviju istoriju naše države.

"Sa osjećajem dubokog žaljenja i tuge primili smo vijest o smrti našeg uvaženog prijatelja, uglednog diplomate, istaknutog funkcionera i društvenog djelatnika Branka Lukovca. Od jednog od utemeljivača ministarstva spoljnih poslova Crne Gore u doba socijalizma, do istaknutog protagoniste u procesu obnove nezavisnosti države, Branko Lukovac ličnost je sa kojom je bila i privilegija i čast sarađivati", saopšteno je iz DPS-a.

Dodaju da će djelo djelo Lukovca pamtiti istorija, a put na kojem je bio nastaviće da baštine generacije.

"Jer, upravo je Branko Lukovac bio jedan od onih koji su snažno doprinijeli uspostavljanju savremene Crne Gore kao građanskog društva koje čvrsto stoji na evropskom kursu. U to ime, zahvalni na decenijama velikih djela, znajući da je riječ o velikom gubitku za Crnu Goru, njegovim najbližima upućujemo izraze saučešća", zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

23. Jun 2023.

Preminuo Branko Lukovac

Bonus video: