Otklonjen kvar, veći dio Tivta satima bio bez struje

Jutros došlo do prekida glavnog elektro kabla koji od velike trafostanice u Gradiošnici vodi ka gradu

11548 pregleda 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.06.2023. 17:05h

Nakon prekida u napajanju koji ne trajao skoro šest sati, ekipe CGES-a i CEDIS-a otklonile su kvar na prekinutom glavnim elektro kablu u Vrijesu, pa je Tivat postepeno počeo opet da dobija napajanje električnom energijom.

Kako su istakli iz Elektrodistribucije, struju puštaju fazno, jer je veliko opterećenje na mreži.

U nekim djelovima grada struja je došla nakratko, zatim ponovo nestala, ali u Elektrodistribuciji objašnjavaju da je to zbog velikog opterećenja, te da će napajanje ubrzo biti normalizovano u svim djelovima opštine.

Veći dio Tivta nešto poslije 10.30 sati ostao je bez napajanja električnom energijom. Razlog tome je bio prekid glavnog elektro kabla koji od velike trafostanice u Gradiošnici vodi ka gradu.

Kabl je, kako nezvanično saznajemo, prekinut neopreznim izvođenjem iskopa na jednom od gradilišta u blizini benzinske pumpe Ina.

Tivćani i turisti ogorčeni su ovakvom situacijom, a posebno ugostitelji i trgovci koji su strijepili da će pretrpjeti veliku štetu sa lako kvarljivom robom koja se ne može održati bez korišćenja rashladnih uređaja.

Građani na društvenim mrežama tražili su da se otkrije i identifikuje onaj ko je odgovoran za havariju i da se od njega naplati sva šteta.

Ogorčeni građani od Opštine Tivat traže i da ubuduće, produži sezonsku zabranu izvođenja građevinskih radova zbog turističke sezone, te da zabrana počinje mnogo ranije, a ne od 1. jula kako je to sada slučaj.

Bonus video: