I vojska se uključila u potragu za Kolašincem čiji je nestanak prijavljen 14. juna

Dosadašnje pretraživanje terena, u koje su bili uključeni i psi tragači, nije dalo rezultata, pa kolašinsko Odjeljnje bezbjednosti (OB) danas organizje i koordinira masovniju i detaljniju potragu, nakon što je obavljeno telekomunikacino vještačenje

10687 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin
Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin

Pripadnici Treće pješadijske čete Vojske Crne Gore, policija, članovi Gorske službe spasavanja, lovačkih društava i mještani, učestvovaće danas u potrazi za L.R. (71) iz kolašinskog sela Prekobrđe, čiji je nestanak prijavljen 14. juna.

Dosadašnje pretraživanje terena, u koje su bili uključeni i psi tragači, nije dalo rezultata, pa kolašinsko Odjeljnje bezbjednosti (OB) danas organizje i koordinira masovniju i detaljniju potragu, nakon što je obavljeno telekomunikacino vještačenje.

"Današnja potraga organizuje se prema uputima vještaka telekomunkacione struka, u mjestu Sela, dijelu Prkobrđa. Svi raspoloživi kapaciteti OB su od prvog dana uključeni u potragu. Prema nalogu i u punoj saradnji sa Osnovnim državnim tužlaštvom (ODT) preduzimaju određene aktivnosti u vezi nestanka L.R, čije detalje, u cilju istragem ne možemo iznostiti", kazao je "Vijestima" načelnih kolašinskog OB Zoran Braunović.

Kako je "Vijestima" ranije kazala rukovoditeljke ODT Maje Šćepanović, obavljeno je i telekomunikaciono vještačenje sa analizom listinga i utvrđivanjem lokacije. Na taj način, rekla je ona, biće omogućeno da se područje potrage suzi, s obzirom da je riječ o vrlo nepristupačnom terenu.

Prema nezvaničnim informacijama, L.R. poslednji put je telefonom komunicirao sa rodbinom 12. juna u poslijepodnevnim satima.

Konfiguracija terena i nisko rastinje, minulih dana, otežavali su i preglednost i potragu.

Bonus video: