Pogledajte kako je protekla "Podgorička Bajramska trpeza"

Manifestacija je organizovana treći put za redom pod pokroviteljstvom Glavnog grada, a cilj je oživljavanje tradicionalnih vrijednosti promocijom multietničke i multikulturalne Crne Gore
247 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2017. 17:43h

"Podgorička Bajramska trpeza", simbolična čestitka i proslava sugrađanima islamske vjeroispovjesti, održala se u novootvorenom tržnom centru "Forum" na Koniku.

"Želim da zahvalim organizatorima jer je ovo jedna divna manifestacija i treba da bude više okupljanja ovog tipa. Želim još veći uspjeh i narednih godina, a možda i veći prostor za održavanje. Svima koji slave, želim srećan Bajram", rekla je Enisa Cecunjanin.

Prisutni su uživali uz bogatu trpezu koju su pripremile Podgoričanke predvođene Biserom Nustafić, kao i uz kulturno - umjetnički program sa pjesmama i igrama iz Crne Gore.

"Svim vjernicima širom svijeta, svim ljudima i posebno mojim prijateljima širom Crne Gore želim da uživaju, slave, pjevaju i igraju", poručila je Nustafić.

Svi posjetioci su uživali u hrani, igri i proslavi, a bilo je i onih koji su došli posebno zbog gospođe Bisere.

"Posjećivala sam manifestaciju i prethodnih godina na Gintašu. Volim muziku, obožavam mjesta sa živom muzikom, obožavam Biseru i, naravno, volim kad ljudi slave ono u šta vjeruju, želim sreću svima koji slave Bajram. Ovakvih događaja treba da bude više jer oni uljepšavaju život", Nena Perović.

Tradicionalni specijaliteti su bili po ukusu svih prisutnih.

"Manifestacija je prelijepa, sve mi se dopada. Lijep je osjećaj vidjeti moj narod na okupu. Hrana je preukusna iako ja nijesam neki gurman, ali nijesam ni sumnjao da ću biti oduševljen", rekao je Sefedin Drešaj.

Manifestacija je organizovana treći put za redom pod pokroviteljstvom Glavnog grada, a cilj je oživljavanje tradicionalnih vrijednosti promocijom multietničke i multikulturalne Crne Gore, naglasili su organizatori.

"Stanujem blizu, tako da sam komšinica ovog događaja. Nijesam degustirala ništa još uvijek, ali ne sumnjam da je odlično! Treba organizovati više ovakvih skupova svakim povodom", poručila je Milanka Vuksanović.

Galerija

Bonus video: