Kovačević primio učenice koje su na takmičenju iz ekologije osvojile drugo i dva treća mjesta

Pojedini građani se nesavjesno odnose prema životnoj sredini, i to će iziskivati da se pooštri kaznena politika kako bismo spriječili nelegalno odlaganje otpada. Kada vidimo da postoje ovako mladi i edukovani ljudi, onda nam to uliva nadu da će tih problema biti mnogo manje u budućnosti“, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević

5491 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Učenice Osnovne škole (OŠ) „Luka Simonović“ iz Nikšića, Ana Bojić, Ksenija Kosović i Ena Radojičić, na Nacionalnoj ekološkoj olimpijadi gdje su učestvovali takmičari Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, osvojile su drugo i dva treća mjesta. Njih je primio predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, čestitao im na uspjehu i uručio prigodne proklone.

„Drago mi je da kod mlađe generacije u Nikšiću postoji ekološka svijest i znanje, što će nam biti veoma korisno u budućnosti. U toku je jedan izazovan period za nas povodom tog pitanja. Pojedini građani se nesavjesno odnose prema životnoj sredini, i to će iziskivati da se pooštri kaznena politika kako bismo spriječili nelegalno odlaganje otpada. Kada vidimo da postoje ovako mladi i edukovani ljudi, onda nam to uliva nadu da će tih problema biti mnogo manje u budućnosti“, kazao je Kovačević i učenice upoznao sa projektima koje Opština Nikšić realizuje iz oblasti ekologije.

Mentorka Snežana Janković je podsjetila da je OŠ „Luka Simonović“ među prvima dobila status ekološke škole, 2018. godine.

kovačević
foto: Opština Nikšić

„Ovo takmičenje nas je ne samo obogatilo znanjem i iskustvom, već nas je takođe naučilo važnim lekcijama o upornosti i odgovornosti prema našoj planeti. Kroz istraživanje ekoloških problema razvijale smo svijest o važnosti očuvanja naše prirode i odgovornom ponašanju prema okolini“, kazale su učenice, stoji u saopštenju.

Zahvalile su se predsjedniku Opštine na na prijemu i poklonima, a sastanku je prisustvovao i šef Kovačevićevog kabineta Marko Perućica.

Bonus video: