Nikšićki vatrogasci-spasioci će požare gasiti ekološkim sredstvom

"Sredsvo "Trident" gasi sve tipove požara, ekološki je prihvatljivo, efikasnije je od postojećih i prava je revolucija u našoj profesiji, kazao je komandir nikšićke Vatrogasno-spasilačke jedinice Slavko Tadić

2466 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nikšićki vatrogasci-spasioci ljetnju požarnu sezonu dočekuju sa „Tridentom“, ekološkim sredstvom za gašenje požara. Prema riječima Slavka Tadića, komandira nikšićke Vatrogasno-spasilačke jedinice, prije mjesec su prošli pokaznu vježbu, i od firme “Trident FI5 MNE” iz Bara, na poklon dobili određenu količinu “Tridenta”.

“Naše iskustvo je odlično tako da već ulazimo u proceduru nabavke potrebnih količina za nasu jedinicu. Sredsvo gasi sve tipove požara, ekološki je prihvatljivo, efikasnije je od postojećih i prava je revolucija u našoj profesiji. Dosadašnja sredsva su bila štetna po okolinu i zdravlje vatrogasaca-spasilaca tako da konačno imamo rješenje”, kazao je Tadić.

Istakao je da su počastvovani što su su od “Trident”-a prepoznati kao ozbiljna jedinica i što su mogli da učestvuju u prezentaciji novog sredsva za gašenje koje, iako je na tržištu nepuno pola godine, već koriste vatrogasci-spasioci i građani u Australiji, Albaniji, Brazilu, Italiji, Portugaliji, Španiji, USA, Kanadi, Belgiji, Švajcarskoj, Francuskoj.

Bonus video: