Božović iz zatvora donio naredbu: Zabranjeno loženje vatre na otvorenom u Budvi

Pravna i fizička lica koja svojim nesavjesnim radnjama izazovu pojave i širenje vatre kazniće se shodno odredbama Zakona o zaštiti i spasavanju i Odluke o komunalnom redu na teritoriji opštine Budva

29340 pregleda 93 reakcija 93 komentar(a)
Božović, Foto: Boris Pejović
Božović, Foto: Boris Pejović

Pritvoreni predsjednik Opštine Budva Milo Božović donio je danas naredbu o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru u periodu od 1. juna do 1. oktobra na teritoriji opštine Budva.

Naredbu je pritvoreni Božović potpisao danas, što se vidi iz dokumenta u koji su "Vijesti" imale uvid.

Božović se nalazi u spuškom istražnom zatvoru.

"Zabranjuje se loženje i upotreba vatre na otvorenom prostoru. Zabranjuje se loženje vatre i ostavljanje zapaljenih predmeta na mjestima na kojima postoji povećana opasnost od izbijanja i širenja požara (u parkovima, putnim pojasevima i na drugim mjestima na kojima postoji sasušena trava, lišće i drugi lako zapaljivi predmeti i materije)", piše u dokumentu.

U ovom periodu na poljoprivrednim zemljištima, kampovima i drugim otvorenim prostorima moguće je ložiti vatru isključivo uz odobrenje Službe zaštite i spasavania Opštine Budva.

Pravna i fizička lica koja svojim nesavjesnim radnjama izazovu pojave i širenje vatre kazniće se shodno odredbama Zakona o zaštiti i spasavanju i Odluke o komunalnom redu na teritoriji opštine Budva.

Bonus video: