Nikšić: Dom za stare umjesto kasarne

Pripadnici starije populacije u gradu pod Trebjesom, a samo penzionera ima oko 16.000, sa nestrpljenjem očekuju da nekadašnja kasarna, zatim vojni magacini, a danas objekti u izuzetno lošem stanju, postanu Dom
565 pregleda 0 komentar(a)
Kasarna- Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Kasarna- Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.09.2017. 13:44h

Dom za stare, koji će se nalaziti na mjestu vojnih objekata ispod Trebjese u Nikšiću, prema riječima predsjednika Opštine Veselina Grbovića, trebalo bi da bude završen do početka ljeta.

„Evropski regionalni fond obezbijedio je donaciiju za opštinu Nikšić u iznosu od 3,5 miliona eura za izgradnju Doma za stare , tako da će uz učešće Direkcije javnih radova biti završena finansijska konstrukcija. Opštinska Agencija za projektovanje uradila je projekat i očekujem da za mjesec Direkcija krene sa raspisivanjem tendera i da u periodu od osam mjeseci završimo Dom za stare “, kazao je Grbović „Vijestima“.

Vlada je na sjednici održanoj početkom aprila 2015. godine dala saglasnost da vojni objekti pod Trebjesom, površine 50.640 kvadrata, budu ustupljeni Ministarstvu rada i socijalnog staranja za izgradnju Doma za stara lica i penzionere.

„U njemu će biti smješteno 206 lica, biće uposleno 80 radnika, a Domom će upravljati Ministarsvo rada i socijalnog staranja. Nadam se da će stari stanovnici Nikšića imati ugodno boravište, jer će biti urađen po najmodernijim standardima“, kazao je Grbović.

Krajem decembra 2015. godine tadašnja ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević najavila je da će najkasnije do 1. aprila prošle godine biti raspisan tender za rekonstrukciju vojnih objekata, kako bi radovi krenuli početkom ljeta. Tada se pominjala cifra od 104 korsnika i oko 40 zaposlenih. U februaru ove godine ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović kazao je da očekuje da se uskoro počne sa realizacijom projekta u vezi sa Domom za stare . Pripadnici starije populacije u gradu pod Trebjesom, a samo penzionera ima oko 16.000, sa nestrpljenjem očekuju da nekadašnja kasarna, zatim vojni magacini, a danas objekti u izuzetno lošem stanju, postanu Dom.

Bonus video: