Renovirana osnovna škola u šavničkom selu Slatina

"Poslanici Demokrata će i dalje nastaviti da odvajaju dio svojih poslaničkih plata za obnove ostalih seoskih škola po Crnoj Gori, jer je briga za najmlađe, za one generacije koje tek stasavaju, briga o budućnosti Crne Gore"
279 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2017. 13:51h

Osnovna škola "Jovan Cerović" u selu Slatina, u Šavniku, zahvaljujući poslanica Demokratske Crne Gore dočekaće u novom ruhu.

Demokrate se odriču većeg dijela poslaničkih plata kako bi obnavljali škole u Crnoj Gori.

Do sada su obnovljene škole u Stanjevića rupi u Piperima i škola "Boško Buha" na Ilinom brdu, u Pljevljima.

"Renoviran je školski hodnik, koji je prije obnove bio u katastrofalnom stanju, a mjesto je okupljanja đaka na odmorima između časova. Ostrugan je stari, ispucali malter, stavljeno ljepilo, mrežica, mašinski malter. Obrađeni su i grubi radovi oko 7 prozora, izvedene pravolinijske ivice oko prozora i ćoškova hodnika. Plafon i zidovi sa kojih je opadao kreč i malter, obnovljeni su i lakirani. Takođe, postavljena je i nova rasvjeta u učionici i hodniku, pa su obične sijalice zamijenjene plafonjerkama sa neonkama. Osim toga, u učionicama su zamijenjene utičnice i prekidači. Odrađena je fina obrada oko prozora, a u učionici su postavljene ukrasne lajsne, kao i topli pod od 52 metra kvadratna, kako hladnoća u učionici ne bi sprječavala đake u pohađanju nastave. Stara vrata na učionici zamijenjena su novim, a postavljen je i reflektor. Na samom ulazu u školu izliven je pločnik, a što je je još važnije, učenici su dobili ono bez čega nikako ne bi mogli, a to su nove klupe. Kupljena je katedra sa stolicom za učiteljicu, a naručena je i tabla sa nazivom škole", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije dodaju da su mještani od svojih sredstava zamijenili pet prozora, dok je opština Šavnik finansirala zamjenu dva prozora.

"Još jednom se pokazalo da humanost, dobra volja i osjećaj odgovornosti za druge ostvaruju nemjerljive rezultate. Poslanici Demokrata će i dalje nastaviti da odvajaju dio svojih poslaničkih plata za obnove ostalih seoskih škola po Crnoj Gori, jer je briga za najmlađe, za one generacije koje tek stasavaju, briga o budućnosti Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: