Đeka: Kurban-bajram nas podsjeća na važnost iskazivanja solidarnosti i pružanja pomoći onima koji su u stanju potrebe

"Želim da bajramske vrijednosti svim vjernicima i vjernicama islamske vjere srca ispune toplinom, mirom i dobrotom, njihove domove veseljem i da iste budu podsticaj daljem jačanju povjerenja i saradnje među ljudima", kazao je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka

2564 pregleda 0 komentar(a)
Đeka, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava
Đeka, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava

Kurban-bajram nas podsjeća na važnost iskazivanja solidarnosti i pružanja pomoći onima koji su u stanju potrebe, poručio je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka.

Đeka je povodom islamskog praznika Kurban Bajrama, Reisu Rifatu Fejziću i svim pripadnicima i pripadnicama islamske vjere uputio čestitke u svoje i u ime Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

"Neka dani Bajrama budu ispunjeni solidarnošću, međusobnim poštovanjem i međuvjerskim skladom koji baštinimo i po čemu je Crna Gora prepoznata", poručio je Đeka.

Dodao je da radost Bajrama treba podijeliti sa najbiližima, prijateljima, komšijama, praznujući u zdravlju, čiste duše, šireći ljubav i poštovanje prema drugima.

"Želim da bajramske vrijednosti svim vjernicima i vjernicama islamske vjere srca ispune toplinom, mirom i dobrotom, njihove domove veseljem i da iste budu podsticaj daljem jačanju povjerenja i saradnje među ljudima", zaključio je Đeka.

Bonus video: