Nikšićki prvaci krenuli u školu

Škola „Olga Golović“ će ove godine biti bogatija za četiri odjeljenja prvog razreda i 91 učenika
140 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2017. 11:58h

I ove godine lokalna uprava obezbijedila je knjige za sve prvake sa teritorije opštine Nikšić, njih 800, a predsjednik Opštine Veselin Grbović je prvacima Osnovne škole „Olga Golović“ čestitao polazak u školu.

„Posebno mi je zadovoljstvo što ću udžbenike u ime Opštine Nikšić da dodijelim našim prvacima, a posebno što će to biti u ovj školi, u kojoj sam i ja završio osnovnu školu. Ovo je škola iz koje nosim najljepše uspomene u životu“, kazao je Grbović.

Prisjetio se svojih đačkih dana i poželio prvacima srećan početak škole.

„Nadam se da će neko od vas za dvadesetak godina doći na mjesto na kome sam ja sad a to nije teško - samo treba učiti i učiti“, poručio je Grbović.

Direktorica škole Slobodanka Žižić podsjetila je da je O.Š. „Olga Golović“ jedna od pet osnovnih škola u Crnoj Gori u kojoj će se od ove školske godine u jednom odjeljenju prvog razreda dio nastave izvoditi na engleskom jeziku.

„Pred nama odraslima je važan zadatak da naučimo naše prvake da vole svoju školu, da sa radošću ulaze u njeno dvorište i zadovoljno iz nje izlaze obogaćeni novim znanjima i oplemenjeni novim prijateljstvima, radoznali, kreativni i srećni“, poručila je Žižić.

Škola „Olga Golović“ će ove godine biti bogatija za četiri odjeljenja prvog razreda i 91 učenika.

„Dragi naši prvaci, u đačkoj klupi stećićete prve prijatelje koji se pamte i shvatiti da je upravo znanje najveća snaga i moć. Neka vam svaki dan u školi bude nova radost i prilika, a za to će se pobrinuti škola, vaši učitelji, nastavnici i roditelji“, poručila je Žižić.

Tokom ljeta u školi je izvršena kompletna rekontrukcija toaleta i jedan dio fasade, a novac skoro 69 hiljada eura, obezbijedilo je Ministarstvo prosvjete. Zahvaljujući FORS Montenegru urađen je sportski poligon, a vrijednost radova je 16 hiljada eura, dok je Savjet roditelja dao doprinos u farbarsko-molerskim radovima u jednom dijelu škole. Škola je iz sopstvenih sredstava obezbijedila pokrivanje školskog objekta video nadzorom.

Stariji drugari škole „Olga Golović“, zajedno sa nastavnim osobljem, su za prvake pripremili bogat kulturno-umjetnički program.

Galerija

Bonus video: