Izbor za Mis i Mister djece i omladine sa Daunovim sindromom: Vasilije Šućur izabran za mistera regiona

"Ponosni smo na našeg Vasilija koji je na naljepši način predstavio našu ustanovu, Specijalnu olimpijadu, grad, ali i državu. Ne treba zaboraviti da je on i veoma uspješan sportista

3407 pregleda 2 komentar(a)
Vasilije Šućur, Foto: Privatna arhiva
Vasilije Šućur, Foto: Privatna arhiva

Šarm, elegancija i neposrednost dvadesetčetvorogodišnjeg Vasilija Šućura iz Nikšića ostavili su utisak na žiri koji je odlučio da baš on ponese titulu mistera na regionalnom takmičenju koje je održano u Novom Pazaru. U tom gradu po prvi put je održano takmičenje “Izbor za Miss i Mister djece i omladine sa Daunovim sindromom”, na kome je učešće uzeo veliki broj takmičara iz regiona.

„Puno sam srećan zbog ove pobjede. Moram da priznam da sam se nadao da ću pobijediti“, kazao je Vasilije „Vijestima“.

Vasilije je veoma aktivan i uspješan sportista, pa je tako prvak u stonom tenisu u Specijalnoj olimpijadi, član je Streljačkog kluba “ Čelik“, trenira fudbal i košarku.

"Ponosni smo na našeg Vasilija koji je na naljepši način predstavio našu ustanovu, Specijalnu olimpijadu, grad, ali i državu. Ne treba zaboraviti da je on i veoma uspješan sportista“, kazao je Radovan Dragnić, direktor nikšićkog Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom.

Na pomenutom takmičenju, prvom takve vrste koje je organizovano u Srbiji, titulu misice ponijela je Mirjana Kovačević iz Novog Pazara. Cilj takmičenja je bio da se učesnici tokom dva dana druže, razvijaju nove vještine i realizuju zajedničke aktivnosti.

Organizator takmičenja je Udruženje „Ljubav za ljubav“ iz Crne Gore, uz podršku Grada Novog Pazara i lokalne Turističke organizacije.

Udruženje „Ljubav za ljubav“ je prvo udruženje djece i omladine s Daunovim sindromom u Crnoj Gori i 2019. godine je u Podgorici organizovalo prvo takmičenje za izbor mis i mistera djece i omladine s Daunovim sindromom. Član je federacije djece sa Daunovim sindromom u koju spade 16 evropskih zemalja.

Bonus video: