Ministarstvo dodjeljuje 3,4 hiljade studentskih kredita

Kredite će dobiti 770 studenata prve godine osnovnih studija i 2,29 hiljada studenata starijih godina koji studiraju u Crnoj Gori
54 pregleda 0 komentar(a)
Pravni fakultet, Foto: Boris Pejović
Pravni fakultet, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.09.2017. 11:16h

Ministarstvo prosvjete dodijeliće 3,4 hiljade kredita studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija, a prijave se podnose od danas do 20. oktobra.

Kredite će dobiti 770 studenata prve godine osnovnih studija i 2,29 hiljada studenata starijih godina koji studiraju u Crnoj Gori.

Crnogorskim državljanima koji studiraju van Crne Gore dodijeliće se 90 kredita studentima prve godine osnovnih studija i 250 kredita studentima starijih godina.

Pravo na krediti imaju studenti osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Prilikom izbora kandidata prednost imaju oni koji imaju bolji uspjeh u prethodnoj godini školovanja.

Kredit se odobrava za jednu studijsku godinu i isplaćuje se u deset mjesečnih rata. Visina kredita zavisi od uspjeha u prethodnoj godini školovanja, odnosno indeksa uspjeha i godine studija.

Bonus video: