Ministarstvo javne uprave uvodi CAF model za upravljanje kvalitetom

"Ključni cilj projekta je da se kroz mapiranje procesa, osigura optimizacija internih procedura i unaprijedi kvalitet pruženih usluga građanima."

2580 pregleda 1 komentar(a)
Dukaj i Handjiska Trendafilova, Foto: Ministarstvo javne uprave
Dukaj i Handjiska Trendafilova, Foto: Ministarstvo javne uprave

Na marginama konferencije EU - Western Balkans Regulatory Dialogue, danas su ministar javne uprave, Maraš Dukaj i direktorica Regionalne škole javne uprave (ReSPA), Maja Handjiska Trendafilova, potpisali dokument u cilju sprovođenja projektnog zadatka - Implementacija Zajedničkog okvira (CAF) u Ministarstvu javne uprave.

"Ključni cilj projekta je da se kroz mapiranje procesa, osigura optimizacija internih procedura i unaprijedi kvalitet pruženih usluga građanima. S tim u vezi, standardizacijom procesa rada u čitavoj javnoj upravi nastavićemo da unapređujemo i razvijamo e-usluge za ključne potrebe krajnjih korisnika, doprinoseći pojednostavljenju administrativnih procedura.", navodi se u saopštenju.

Dodali su da će se projekat realiziovati u periodu od juna do decembra 2023. godine.

"On omogućava svim zaposlenima u Ministarstvu javne uprave da sprovode upravljanje kvalitetom kroz primjenu CAF-a u cilju dizajniranja budućih aktivnosti u ovoj oblasti.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: