Demokrate osudile prijetnje Vukadinoviću: Mafija neće uplašiti organe upravljanja niti jednog preduzeća u Crnoj Gori

Oni su ocijenili da je cjeduljica pod brisačem vozila Vukadinovića, znak nedostatka hrabrosti onih "koji su vršili krivična djela"

3299 pregleda 20 reakcija 21 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Korupcija i kriminal unutar podgoričke "Čistoće" ili bilo kog drugog preduzeća biće zaustavljeni, a zakonito i domaćinsko poslovanje obezbijeđeno, jer se to od nas i nove demokratske vlasti u Podgorici očekuje, rečeno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su, kako je saopšteno, osudili prijetnje upućene predsjedniku Odbora direkora "Čistoće" Milanu Vukadinoviću i zatražili da se počinilac privede pravdi.

"Šta drugo i očekivati od onih koji očigledno imaju samo hrabrosti da vršeći krivična djela nezakonito troše novac gađana na ispunjavanje svojih ličnih i partijskih prohtjeva", kazali su iz Demokrata.

Oni su ocijenili da je cjeduljica pod brisačem vozila Vukadinovića, znak nedostatka hrabrosti onih "koji su vršili krivična djela".

"Isto tako nedvosmislen pokazatelj da u svim nedavno otkrivenim djelima koja su u prethodnom periodu prezentovana postoje dokazi za ozbiljna krivična djela učinjena od strane organizovane grupe koji su zloupotrijebili službeni položaj u gradskim preduzećima", naveli su iz te partije.

Upitali su odakle strah ako nije tako kao što su kazali.

"Vukadinović je u prethodnom periodu izvijestio javnost o nezakonitom radu i malverzacijama bivšeg rukovodstva preduzeća i upoznao građane gdje je trošen njihov novac. Dok je grad u svojim pojedinim djelovima "grcao u nečistoći", pojedini čelnici preduzeća ''Čistoća'' "grcali su" u stotinama hiljada nezakonito potrošenog novca krivotvorenjem završnih računa i skrivanjem revizorskih izvještaja", rekli su iz Demokrata, te dodali da je to privredno društvo time osiromašeno, ostavljeno u dugovima i, kako su kazali, ozbijnim problemima.

Iz Demokrata su kazali kako "mafija koja stoji iza ovakvih i sličnih postupaka" neće uplašiti organe upravljanja niti jednog preduzeća u Crnoj Gori.

"Već će upravo ovim svojim mizernim i kukavičkim djelima biti upravo vjetar u leđa da se hrabro krene u borbu protiv kriminala i korupcije na svim nivoma. Za takvu borbu smo se godinama spremali i od takve borbe nikad nećemo odustati", naveli su.

Dodali su da je jedina stvar za koju ne znaju strah , te da upravo zbog toga neće stati "bez obzira na sve".

"Dok mi spremamo još jači udar na mafiju, pozivamo sve organe upravljanja u drugim preduzećima da pročešljaju dokumentaciju i utvrde sve eventualne nepravilnosti i istjeraju mafiju iz javnih preduzeća", rekli su iz Demokrata.

Oni su pozvali nadležne organe da zaštite Vukadinovića i njegovu porodicu, te da otkriju počinioce i omoguće da organi upravljanja nastave da rade nesmetano i u skladu sa Zakonom.

"Time bi obezbijedili zakonito poslovanje i konsolidaciju finansija u svim javnim preduzećima", zaključili su iz Demokrata.

Bonus video: