Zeković: Skupština Glavnog grada pridružila se obilježavanju Mjeseca ponosa, istaknuta zastava LGBTIQ zajednice

Prema riječima Zekovića, u centralnom ulaznom holu u zgradi gradskog parlamenta simbolički je istaknuta zastava LGBTIQ zajednice

3684 pregleda 4 komentar(a)
Zastava LGBTIQ zajednice u holu u zgradi gradskog parlamenta, Foto: Aleksandar Saša Zeković
Zastava LGBTIQ zajednice u holu u zgradi gradskog parlamenta, Foto: Aleksandar Saša Zeković

Po prvi put u istoriji gradskog parlamenta Podgorice istaknuta je zastava LGBTIQ zajednice što predstavlja važnu političku demokratsku legitimaciju i poruku o zastupanju i promovisanju multikulturalnosti i inkluzivnosti u Podgorici, poručio je odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice Aleksandar Saša Zeković.

On je kazao da se u demokratskim društvima, širom svijeta, jun obilježava i kao Mjesec ponosa.

"Organizuju se brojne manifestacije kao i sadržaji obrazovnog karaktera kako bi se promovisali civilizovani i pristupi koji podstiču i afirmišu ravnopravnost osoba koje pripadaju LGBTIQ zajednici", dodao je Zeković.

Prema njegovim riječima, u centralnom ulaznom holu u zgradi gradskog parlamenta simbolički je istaknuta zastava LGBTIQ zajednice.

"Objavljeno je saopštenje kojim Skupština Glavnog grada Podgorice izražava privrženost poštovanju ljudskih prava i odlučnost da se Podgorica razvija kao otvoren grad, prijateljski raspoložen prema svima", naveo je on.

Zeković je ocijenio da je značajno to što je Skupština Glavnog grada osudila sve akte nasilja i nepoštovanja prema LGBTIQ osobama koje žive, rade ili borave u Podgorici.

Bonus video: