Ovako je obilježen početak škole u Podgorici

„Baš se radujem što ću upoznati nove drugare”, kazao je prvak Petar
475 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2017. 11:21h

Početak školske godine svečano je obilježen danas u školama širom Podgorice.

Nove generacije prvaka krenule su u osnovnu školu. Uzbuđenje zbog jednog od najznačajnijih dana u njihovim životima, bilo je očigledno na licima prvaka koji će od danas pohađati Osnovnu školu „Maksim Gorki”.

Mališane je pozdravila direktorica škole Snežana Irić, koja je djeci poželjela uspješno školovanje, ali i prošlogodišnji prvaci. Oni su uz pjesmu, recitacije i ples pozdravili nove osnovce.

U posebno biranoj odjeći za ovaj dan pojavili su se mališani jutros na platou ispred OŠ „Maksim Gorki” i strpljivo čekali prozivku.

„Baš se radujem što ću upoznati nove drugare”, kazao je prvak Petar.

Uzbuđenje je bilo prisutno i na licima roditelja, koji su se trudili da zabilježe prvi dan škole.

Mališani su nakon prozivke i formiranja sedam odjeljenja, imali svoj prvi čas, a većina roditelja ih je čekala ispred škole.

Prvi dan školske godine svečano je obilježen i u OŠ „Vladimir Nazor”, a osim predstavnika uprave škole, prvake je pozdravio i gradonačelnik Slavoljub Stijepović.

“Prvi školski dan ostaje trajno upamćen po prvom susretu sa školom, novim prijateljima, sa nastavnicima koji nas uvode u novi svijet, u život. Početak obrazovanja je zahtjevan zadatak i istovremeno to je šansa da saznamo nešto novo, kako o sebi, tako i o drugima, da učimo, da budemo inovativni i da istražujemo, da rješavamo probleme i da sve to kasnije primjenjujemo kroz naše živote. Istovremeno to je prilika da budemo humani, solidarni, da pomažemo jedni drugima. To je misija koju treba zajedno i nastavnici i učenici i roditelji da realizujemo u obrazovnom procesu”, poručio je Stijepović na svečanosti.

Svi podgorički prvaci su dobili besplatne udžbenike, dok je za djecu iz socijalno ugroženih porodica obezbijeđen novac za nabavku školskog pribora.

„Glavni grad se i ove godine, zajedno sa svojim partnerima, prije svega roditeljima, Vladom Crne Gore i Ministarstvom prosvjete, potrudio da olakša izazove koje donose prvi septembarski dani za sve roditelje Podgorice“, kazao je Stijepović.

Glavni grad je za nabavku udženika tokom tri godine izdvojio 350.000 eura, a do sada ih je dobilo više od 7,5 hiljada prvaka.

Stijepović je podsjetio i na investicije u obrazovanje na teritoriji Podgorice. Istakao je da je prošle godine izgrađen vrtić u Zagoriču vrijedan 2.100.000 eura, te da je u toku izgradnja vrtića na Starom aerodromu.

„Dobro teku radovi na vrtiću na Starom aerodromu, investicija koja je vrijedna oko 2.800.000 eura, pripremamo uslove da uskoro počnemo radove na izgradnji vrtića u Bloku VI i u Tuzima, vrijednosti blizu 5.000.000 eura, dok je Srednja stručna škola u Golubovcima, investicija od preko 4.500.000 miliona eura, već u poodomakloj fazi izgradnje“, izjavio je Stijepović.

Galerija

Bonus video: