Tivat: Turistkinja teže povrijeđena na plaži Pržno

Akcija dobrovoljnih vatrogasaca iz Krtola

29974 pregleda 110 reakcija 11 komentar(a)
Sa akcije krtoljskih vatrogasaca, Foto: DVD Krtoli
Sa akcije krtoljskih vatrogasaca, Foto: DVD Krtoli

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Krtoli" iz Radovića kod Tivta danas oko 17.30 časova su primili dojavu da je na stijenama oko kilometar od plaže Pržna nepažnjom kupača i skakača u more, došlo do nezgode i da je tom prilikom teže povrijeđena jedna osoba.

Javljeno je da je ženska osoba pedesetih godina, najvjerovatnije zadobila prelom noge. Dežurna ekipa DVD "Krtoli" od sedam vatrogasaca je odmah izašla na tereni u 17:37 je pristupila imobilizaciji povrijeđene koja je 15 minuta kasnije evakuisana sa lokacije na kojoj je došlo do povređivanja i prenešena na plažu Pržna, odakle je dalje vozilom transportovana u zdravstvenu ustanovu, na dalju obradu.

"I ovom prilikom se dokazalo da je značaj DVD "Krtoli" nemjerljiv, što je apsolutno prepoznato od strane lokalne samouprave Tivta i MUP-a Crne Gore, te se još jednom se pokazalo da je izbor opreme za spašavanje povrijeđenih, a koja je nedavno nabavljena uz pomoć Direktorata za zaštitu i spašavanje, MUP-a, pun pogodak. Spašavanje unesrećene na nepristupačnom terenu bez, novonabavljene medicinske opreme za pružanje prve pomoći u vanbolničkim uslovima, bi bilo nemoguća misija, pa im se stoga ovom prilikom zahvaljujemo na podršci i razumjevanju", kazao je tim povodom Ivan Starčević iz rukovodstva DVD "Krtoli".

On je apelovao na sve koji vole divlje i teško pristupačne plaže i slične pozicije za kupanje na hridinama obale zaliva Trešte, da obrate maksimalnu pažnju na sopstvenu sigurnost i sugurnost drugih osoba.

Bonus video: