Od danas na primorju zajedničke patrole crnogorske policije sa kolegama iz šest zemalja

Zajedničke patrole će se sprovoditi u Baru, Ulcinju, Budvi i Herceg Novom u periodu od 1. jula do 1. septembra

20852 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Danas počinje realizacija projekta "Sigurna turistička sezona", koja se sprovodi u vidu razmjene i angažovanja policijskih službenika, a na osnovu potpisanih protokola sa ministarstvima unutrašnjih poslova Hrvatske, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Italije i Rumunije u primorskim opštinama.

Zajedničke patrole će se sprovoditi u Baru, Ulcinju, Budvi i Herceg Novom u periodu od 1. jula do 1. septembra.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policijski službenici iz navedenih država će biti upućeni na rad u Crnu Goru tokom jula i avgusta, gdje će na primorju, u tri smjene u trajanju po 20 dana, patrolirati zajedno sa crnogorskim kolegama.

"Sa policijom Republike Hrvatske, navedena saradnja će funkcionisati na bazi reciprociteta tj. realizuje se odlazak policijskih službenika iz Crne Gore u Republiku Hrvatsku, u Dubrovačko-neretvansku upravu, u periodu od 3. jula do 1. septembra, i to po dva službenika u tri smjene od po 20 dana. Ovaj model saradnje – upućivanje na rad u Crnu Goru službenika uniformisane policije i službenika kriminalističke policije iz navednih zemalja traje već jedanaest godina, a bio je uspješan u smislu regionalne policijske saradnje, jer su razmjena informacija, iskustava i dobrih praksi doprinijeli prevenciji i otkrivanju čak i teških krivičnih djela", navodi se u saopštenju policije.

Policajci iz drugih zemalja, dodaje se, biće podrška njihovim državljaninma ukoliko budu imali potebe za bilo kakvim vidom pomoći policije.

Bonus video: