Radulović: Problem na aerodromu Tivat savršeno predstavio 15 mjeseci rada tehničke vlade

"Pod hitno treba nešto učiniti, ili da se poništi akt o dodijeli koncesije i da se ulaže u infrastrukturu ili da se daju aerodromi u koncesiju"

23313 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Radulović, Foto: Pokret Evropa sad
Radulović, Foto: Pokret Evropa sad

Člana Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Filip Radulović ocijenio je da problem sa prokišnjavanjem na aerodromu Tivat, "savršeno predstavio 15 mjeseci rada ove tehničke vlade".

Naveo je da je PES zabrinut zbog stanja u kojem se nalazi aerodrom u Tivtu.

"Zapanjujući video o tome kako se sliva kiša kroz krov, mokre putnike i poplavljene podove, podsjetilo je mnoge ljude na Indiju tokom sezone monsuna. Za zemlju koja se oslanja na turizam ovo je šokantan prikaz nesposobnosti. Umjesto što odlazeći premijer Abazović stalno saopštava statistiku o broju turista, procente i godišnje poređenje turističkih sezona, bilo bi bolje da je zapravo zasukao rukave i uradio nešto po ovom pitanju", naveo je Radulović.

Ocijenio je i da je problem sa tivatskim aerodromom "pravi prikaz koliko je 43. Vlada nesposobna".

"Svaka kap predstavlja obećanje koje nije ispunjeno. Evropske integracije, kap. Reforma pravosuđa, kap. Depolitizacija javne uprave, kap. Investicije u ključnu infrastrukturu, kap. Nažalost, više nema dovoljno kofa u koje bi stala sva obećanja gospodina Abazovića. Njegov nerad je sada prelio čašu".

Radulović je dodao i da se ne mogu dočekivati turiste sa ovakvom infrastrukturom.

"Pod hitno treba nešto učiniti, ili da se poništi akt o dodijeli koncesije i da se ulaže u infrastrukturu ili da se daju aerodromi u koncesiju. Davanje aerodroma u koncesiju omogućilo bi stručnjacima sa iskustvom da upravljaju ključnom infrastrukturom, dok bi sopstveno ulaganje naše države makar krpilo rupe u plafonu da nam gosti na plivaju do šaltera - što Vlada Dritana Abazovića nije bila u stanju da uradi. Sunčani dani svakako dolaze sa Evropom sad, još jednom ćemo ispravljati tuđe greške makar to značilo da ćemo 'krpiti tuđe rupe'", zaključio je Radulović.

Bonus video: