Humanitarna izložba "Od djece djeci" u ponedjeljak u Nikšiću

"Izlaže preko stotinu djece iz svih umjetničkih škola u Nikšiću", poručile su organizatorke izložbe, Milena Krivokapić i Jelena Kostić

6120 pregleda 0 komentar(a)
Humanitarna izložba "Od djece djeci", Foto: Umjetnički centar
Humanitarna izložba "Od djece djeci", Foto: Umjetnički centar

Na Trgu slobode u Nikšiću, sjutra će, sa početkom u 18 časova, biti održana velika dječija humanitarna izložba "Od djece djeci", u organizaciji Umjetničkog centra, a u saradnji sa Centrom za socijalni ead i opštinskim Sekretarijatom za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje.

"Izlaže preko stotinu djece iz svih umjetničkih škola u Nikšiću. Izložba je prodajnog, aukcijskog karaktera, a novac od prodaje radova primiće najmanje deset socijalno ugroženih porodica sa četvoro i više djece. Vaša podrška i prisustvo motivisaće djecu da se i dalje kreativno izražavaju i da nastave da stvaraju bolje i plemenitije društvo“, poručile su organizatorke izložbe, Milena Krivokapić i Jelena Kostić.

Humanitarna izložba 'Od djece djeci'
Humanitarna izložba "Od djece djeci"foto: Umjetnički centar

Učešće na izložbi su uzele umjetničke škole "Otvoreni atelje" koju vodi Vesna Sušić, Atelje "Put" Angeline Janjušević, OKC "Tibor" Isidore Sarić, Atelje "Dali" Budimirke Dubretić, Atelje "Kocka" Vladana Mirković i "Umjetnički centar" Jelene Kostić i Milene Krivokapić.

Izložbu će otvoriti sekretar Sekretarijata za kulturu, Dejan Ivanović, a obratiće se i organizatorke događaja. Moderatorka izložbe i aukcijske večeri je Nataša Lučić.

Bonus video: