Tandem Nikšićana Jovović - Nikčević pobjednik 23. ljetnjeg džip relija

Oko 40 posada iz Crne Gore i zemalja regiona tokom tri dana prošlo je stazu dugu oko 260 kilometara, uglavnom makadamskog puta, i imalo priliku da upozna ljepote Pive...

12717 pregleda 261 reakcija 9 komentar(a)
Terenci na teško dostupnim putevima, Foto: Privatna arhiva
Terenci na teško dostupnim putevima, Foto: Privatna arhiva

Tandem iz Nikšića Milovan Jovović i Danilo Nikčević osvojio je prvo mjesto u generalnom plasmanu 23. ljetnjeg džip relija u organizaciji “Montenegro Trophy”.

Drugo mjesto pripalo je ekipi iz Mostara, Ivi i Oliveru Dujmoviću, dok su Nikšićani Vesko Kontić i Gago Đukanović bili treći.

Pomenuta sportsko-turistička manifestacija okupila je oko 40 posada iz Crne Gore i zemalja regiona, a ljubitelji terenaca i adrenalinske vožnje tokom tri dana relija prošli su stazu dugu oko 260 kilometara, uglavnom makadamskog puta i imali priliku da upoznaju ljepote Pive.

A nje, kako rekoše i organizatori i učesnici relija, ima na pretek.

Organizatori su odlučili da ove godine akcenat više stave na “poglede i vidikovce”, a malo manje na sportski aspekt manifestacije. Odluka se dopala i učesnicima, jer se pogled sa vidikovaca teško može riječima opisati.

Reli je trajao od 30. juna do 2. jula, i dok su prva dva dana bila rezervisana za takmičenje u orijentacionoj vožnji, ali i za uživanje u prirodnim ljepotama Pive, trećeg dana su takmičari, na specijalno pripremljenom poligonu u varošici Plužine, pokazali zbog čega se taj dio zove ispit spretnosti.

Proglašenje najuspješnijih
Proglašenje najuspješnijihfoto: Privatna arhiva

Prvo mjesto pripalo je Đorđiju Nikčeviću iz Nikšića, drugi je bio njegov sugrađanin Milovan Jovović, a treće Ivanu Raiću iz Mostara. U takmičenju iz ispita spretnosti učestvovalo je 11 posada.

U orijentacionoj vožnji, u kojoj je učešće uzelo 20 vozila, dvojcu iz Nikšića, koji je zauzeo prvo mjesto i u ukupnom plasmanu, Jovoviću i Nikčeviću pripalo je prvo mjesto, dvije posade su zauzele drugo mjesto, Nikšićani Nikola Bakoč i Jakša Vušković i Mostarci Iva i Oliver Dujmović, dok je tandemu iz grada pod Trebjesom, Anastasiji i Stefanu Vukoviću pripalo treće mjesto.

Bonus video: