Bulatović: Potpisivani neistiniti finansijski iskazi, na šta je potrošeno tri miliona eura

"Da odgovorimo građanima trenutno, vi me ispravite, na računu JPNPCG jedva da ima par hiljada evra i upitno će biti da li će imati novca za zarade zaposlenih odmah poslije sezone, osim ako ministarstvo finansija ne uplati još jedan milion"

8482 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Nacionalni parkovi Crne Gore
Foto: Nacionalni parkovi Crne Gore

Bivši direktor Javnog preduzeća za upravljanje nacionalnim parkovima Crne Gore (JPNPCG), Aleksandar Bulatović kazao je da Uprava NPCG u svom reagovanju nije dala odgovor na pitanje gdje su potrošene pare građana.

"Ako uzmemo i cifre koje je uprava JPNPCG navela u svom odgovoru, 1.116.535 eura zatečenog novca, 1.000.000 eura dotacija Vlade i 800.000 eura sopstvenih prihoda od ulaznica, dolazi se do cifre od 3.000.000 eura. Dakle potrošili ste umjesto 3,5, 3 miliona eura za tako kratak period. Pokušavate nevješto da prikrijete stvarno stanje", poručio je Bulatović

Bulatović tvrdi i da zatečeni dug od 800.000 eura nije dug prethodnog rukovodstva.

"I vi to dobro znate, već je upravo ovo statističko prikazivanje dugova način na koji se neistinitim finansijskim evidencijama zlupotrebljava novac preko JPNPCG. Da odgovorimo građanima trenutno, vi me ispravite, na računu JPNPCG jedva da ima par hiljada evra i upitno će biti da li će imati novca za zarade zaposlenih odmah poslije sezone, osim ako ministarstvo finansija ne uplati još jedan milion. A sada bih ponovio pitanje iz prvog reagovanja na koje javnost nije dobila vaš odgovor - đe su pare", pita Bulatović.

Pitao je i direktora NPCG zašto su potpisani i, kako tvrdi, lažno prikazani završni računi i finansijski iskazi za 2021 i 2022, za koje sna da su netačni.

"Da li je potpis na neistinite finansijske iskaze bio uslov za državnu pomoć iz budžeta? I zašto inspekcija poreske uprave nije izvršila kontrolu u JPNPCG iako je bila po zakonu duzna da to učini. Specijalno državno tužilaštvo i institucije će se baviti tim i mnogim drugim nezakonitostima po prijavama koje je podnijelo prethodno rukovodstvo. Vi samo odgovorite građanima na šta je potrošeno - po vašem priznanju tri miliona eura? Ili prosto rečeno - đe su pare", zaključio je Bulatović.

Bonus video: