Mini park u Strojtanici ponovo pretvoren u divlju deponiju

Od deponije park, pa opet deponija

6393 pregleda 0 komentar(a)
Mini park pretvoren u divlju deponiju, Foto: NVO Euromost
Mini park pretvoren u divlju deponiju, Foto: NVO Euromost

Divlja deponija na obali Lima u Bijelom Poju, koja je prije par godina pomoću prekograničnog projekta EU pretvorena u mini park, ponovo se nalazi u katastrofalnom stanju.

Na to je ukazala NVO,,Euromost" odakle navode da su o svemu obavijestili Delegacije EU u Beogradu i Podgorici, kao i prekogranične kancelarije Srbije i Crne Gore.

"Uputili smo apel i u Brisel, kako bi ukazali kako izgledaju prekogranični projekti u Bijelom Polju, koji su zarasli u korov i smeće i koje niko ne održava, niti bilo koga to interesuje. Snimili smo mjesto parka u Strojtanici, čiju izgradnju su realizovala Opština Bijelo Polje i Opština Priboj, nakon što je ova lokacija očišćena i uredjena. Na snimcima se jasno vidi da je mjesto zaraslo u korov i da se ponovo odlaže otpad, iako je obaveza održavanja na Opštini Bijelo Polje", saopšteno je "Vijestima" iz te NVO.

Navode da su u prošloj godini više puta upozoravali Opštinu Bijelo Polje na njene obaveze i napominju da je Evropska Unija dodijelila 133 hiljade eura za realizaciju ovog projekta i da je kupljena i laboratorijska oprema za mjerenje kvaliteta vode rijeke Lim, koja još nije stavljena u funkciju.

Bonus video: