Festivalsko ljeto u Nikšiću

Na platou ispred Gradske kuće 20. juna je „Party bus“, a nastupiće „Bjesovi“ i „Pero Defformero“. Julski reportoar zatvara „Fort blues rock fest“ gdje će 22. nastupiti „Cotton Picker“ i „Norman Beaker trio – UK“, a dan kasnije „Rudolf“ i „Atomsko sklonište"

4114 pregleda 2 komentar(a)
Nikšićki Bedem mjesto gdje se održava Bedem fest, Foto: Shutterstock
Nikšićki Bedem mjesto gdje se održava Bedem fest, Foto: Shutterstock

Nikšić će, sudeći prema najavi Turističke organizacije, ovoga ljeta imati bogat zabavni program, koji počinje sredinom jula i traje do 3. septembra. Manifestaciju su nazvali „Festivalsko ljeto u Nikšiću“, i u sklopu nje su četiri festivala, Fort blues rock fest, Lake i Bedem fest i festival „Korzo“, kao i „Dani porodice Romanov“ i „Party bus“.

Manifestaciju otvaraju „Dani porodice Romanov“ koji će biti organizovani 15 i 16. jula. Prvog dana manifestacije na Carevom mostu je koncert grupe „357“, dok se program drugog dana seli na Trg slobode gdje će nastupiti „Beogradski sindikat“.

Na platou ispred Gradske kuće 20. juna je „Party bus“, a nastupiće „Bjesovi“ i „Pero Defformero“. Julski reportoar zatvara „Fort blues rock fest“ gdje će 22. nastupiti „Cotton Picker“ i „Norman Beaker trio – UK“, a dan kasnije „Rudolf“ i „Atomsko sklonište“.

Raspored nastupa za 'Festivalsko ljeto u Nikšiću'
Raspored nastupa za "Festivalsko ljeto u Nikšiću"foto: Opština Nikšić

Avgust je rezervisan za dva najstarija festivala u gradu pod Trebjesom – Lake i Bedem fest. Tako će u čuvenim topolama kraj Krupačkog jezera, od 4. do 6. avgusta biti održan Lake fest.

Prvog dana festivala nastupiće „Gladni naučnici“, „Idoli“, „Bijelo dugme“, „Brkovi“ i DJ Tom Novi, dok će se sjutradan na sceni pojaviti „Pankreas“, „Yu grupa“, „Partibrejkersi“, „Kerber“ i DJ James Zabiela.

Svirku na Krupcu, 6. avgusta zatvaraju „Električni orgazam“, „Smak“, Vojko V, „Zoster“ i DJ Mahmut Orhan. Zadnji vikend u avgustu, 25 – 26, rezervisan je za Bedem fest i Zdenku Kovačiček i „Mostar sevdah reunion“.

Festival „Korzo“, koji je prvi put organizovan prošle godine, biće održan 2. septembra kada će u Ulici dr Josipa Sladea nastupiti „Garavi sokak“ i hor „Zahumlje“.

Bonus video: