Dukaj i Injac: MJU posvećeno osnaživanju sistema lokalne samouprave

Dukaj je kazao da je Ministarstvo formiralo radnu grupu sa zadatkom da izradi analizu funkcionisanja sistema lokalne samouprave

3589 pregleda 3 komentar(a)
Injac i Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave
Injac i Dukaj, Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministarstvo javne uprave (MJU) u potpunosti je posvećeno procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori, poručio je resorni ministar Maraš Dukaj.

Kako je saopšteno iz MJU, Dukaj se sa saradnicima sastao sa gradonačelnicom Glavnog grada Oliverom Injac.

"Dukaj i Injac razgovarali su o temama koje se tiču funkcionisanja Glavnog grada, aktuelnim projektima, budućim planovima sa fokusom na efikasnije pružanja usluga građanima i potencijalnoj saradnji pri realizaciji projekata iz oblasti E-uprave i važnosti decentralizacije sistema lokalne samouprave", kaže se u saopštenju.

Dukaj je kazao da će MJU dati punu podršku u svakom segmentu razvoja, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima.

On je istakao važnost uspostavljanja saradnje u oblasti e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne i ekonomične javne uprave.

MJU, kako je naveo Dukaj, predano radi na unapređenju sistema lokalne samouprave, kroz partnerski odnos i saradnju sa opštinama.

On je dodao da je iz tog razloga Ministarstvo formiralo radnu grupu sa zadatkom da izradi analizu funkcionisanja sistema lokalne samouprave.

"Analiza treba da obezbijedi jasne dokaze za svrsishodnu decentralizaciju, koja će doprinijeti demokratizaciji društva, odgovornosti, efikasnosti, pružanju usluga koje će obezbijediti kvalitetan život građanima u lokalnoj zajednici“, kazao je Dukaj.

On je poručio da je MJU potpuno posvećeno procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Ministarstvo javne uprave

Injac je, kako je saopšteno, upoznala Dukaja sa aktuelnim razvojnim projektima i planovima Glavnog grada.

Ona je kazala da je uvjerena da će i u narednom periodu MJU biti pouzdan i odgovoran partner u pogledu daljeg unapređenje rada lokalne samouprave i efikasnog servisa građana.

Prema riječima Injac, reforme i reorganizacija sistema su u fokusu Glavnog grada.

Ona je dodala da je sigurna da da postoji mnogo prostora za unapređenje saradnje, uz ostvarivanje konkretnih rezultata.

"Naš cilj je da postavimo nove standarde na nivou principa dobrog upravljanja, da idemo u korak sa naprednim digitalnim rješenjima i obezbijedimo kvalitetne servise za sve građane”, kazala je Injac.

Ona je istakla da će Glavni grad biti pouzdan partner na putu unapređenja stanja javne uprave.

Bonus video: