Gazivoda: Brđanin ima i pravo i obavezu da nastavi vršenje dužnosti

"Upravni sud utvrdio je i da je rješenje o prestanku mandata donijeto proizvoljno, te da to predstavlja kršenje međunarodnih standarda iz oblasti osnovnih ljudskih prava", rekao je Gazivoda

11904 pregleda 27 reakcija 16 komentar(a)
Gazivoda, Foto: Luka Zeković
Gazivoda, Foto: Luka Zeković

Zoranu Brđanin ima i pravo i obavezu da nastavi vršenje dužnosti direktora Uprave policije, saopštio je danas njegov pravni zastupnik, advokat Siniša Gazivoda.

Upravni sud Crne Gore poništio je rješenje Vlade Crne Gore kojim je Brđaninu utvrđen prestanak mandata prije isteka vremena na koje je postavljen.

"Presudom Upravnog suda Crne Gore, koja nam je danas dostavljena, poništeno je rješenje Vlade Crne Gore o prestanku mandata direktoru Uprave policije, Zoranu Brđaninu. U presudi stoji da predlog za prestanak mandata direktoru Uprave policije nije mogao biti zasnovan na članu 60a Zakona o državnim službenicima i namještenicima, pa samim tim ni rješenje o prestanku mandata. Time je potvrđena i pozicija koju smo mi imali od početka ove nezakonite smjene", istakao je Gazivoda u saopštenju.

On je dodao da je ovim dat konačan sud o zakonitosti predloga za razrješenje Brđanina.

"Upravni sud utvrdio je i da je rješenje o prestanku mandata donijeto proizvoljno, te da to predstavlja kršenje međunarodnih standarda iz oblasti osnovnih ljudskih prava. Kako odluka o prestanku mandata više ne postoji u pravnom prometu, te kako je predlog za razrješenje, po ocjeni suda, bio očigledno zakonski neutemeljen, Brđanin ima i pravo i obavezu da nastavi vršenje dužnosti", zaključio je Gazivoda.

Bonus video: