Tivat: Oprema raspoređena na sva tri dobrovoljna vatrogasna društva

Prvo su nabavljene spinalne daske, šancove kragne, pojasevi, fiksatori, sa kojim se povrijeđeni u potpunosti imobiliše, prsluk za izvlačenje iz havarisanih automobila, dok su u drugom dijelu nabavke stigla vatrogasna crijeva, mlaznice i razdjelnice

1490 pregleda 1 komentar(a)
Nabavljena oprema, Foto: DVD Krtoli
Nabavljena oprema, Foto: DVD Krtoli

Nabavkom i isporukom novih vatrogasnih crijeva i mlaznica, projekat "Opremljenost DVD Krtoli i oprema/trening za prvu pomoć", za koji je Dobrovoljno vatrogasno društvo "Krtoli" iz Radovića kod Tivta dobilo sredstva za nabavku opreme od Fonda za zaštitu i spašavanje i vrednovanje projekata MUP-a Crne Gore sproveden je do kraja.

Za ovaj projekat DVD-u "Krtoli" je opredjeljeno 8.800 eura, ali je novonabavljena oprema raspoređena na sva tri tivatska dobrovoljna vatrogasna društva, "Tivat", "Boka" i "Krtoli".

Oprema
foto: DVD Krtoli

Prvo su nabavljene spinalne daske, šancove kragne, pojasevi, fiksatori, sa kojim se povrijeđeni u potpunosti imobiliše, prsluk za izvlačenje iz havarisanih automobila, dok su u drugom dijelu nabavke stigla vatrogasna crijeva, mlaznice i razdjelnice.

Iz tivatskih dobrovoljnih društava tim povodom zahvalili su Ministarstvu unutrašnjih poslova, Direktoratu za vanredne situacije što su im izašli u susret i donirali opremu koja je već podijeljena društvima.

Tri tivatska DVD-a broje ukupno oko 160 članova koji su prošli različite obuke, a u narednom periodu je planirano još obuka i prijem novih članova kako bi odgovor na intervencijama bio što efikasniji.

Bonus video: