Asfalt izručili, pa prekrili šljakom

Nakon krpljenja udarnih rupa ostatak završio u krugu Komunalnog, zbog čega je podnijeta krivična prijava. Direktor tvrdi da nije bilo nikakvog skrivanja asfalta, već da je sve urađeno u skladu sa propisima

6808 pregleda 2 komentar(a)
Asfalt "prekriven" u krugu Komunalnog, Foto: Jadranka Ćetković
Asfalt "prekriven" u krugu Komunalnog, Foto: Jadranka Ćetković

Radnici preduzeća Komunalno “Lim”, nakon krpljenja takozvanih udarnih rupa na ulicama, asfalt koji je preostao izručili su u krugu preduzeća na obali Lima, a potom ga prekrili šljakom, zbog čega je protiv tog preduzeća podnijeta krvična prijava.

Jedan od radnika potvrdio je “Vijestima” da je asfalt izručen 20. juna, dan kasnije prekriven šljakom, a direktor tog preduzeća Muradif Grbović je kazao da asfalt tu nije skriven niti skladišten, već izručen, te da je neupotrebljiv za bilo šta, pa i za asfaltiranje.

Slučaj je policiji prijavio odbornik Pokreta Evropa sad Andrija Delić, koji je, kako tvrdi, naišao na otpor prilikom pokušaja ulaska u krug preduzeća, nakon čega je intervenisala policija.

“Moraće da se radi sve po zakonu”, kazao je Delić, podsjećajući da, shodno zakonu, ima pravo da obiđe firmu.

U krivičnoj prijavi Odjeljenju bezbjednosti je naveo da je 4. jula od prijatelja dobio fotografije sa odbačenim asfaltom, na kojoj se vidi da se pored gomile šljake i pepela nalazi asfalt, a koje su nastale 20. juna.

“Kako sam saznao od radnika, tu je izručeno oko 5-6 tona asfalta, koji je potom, dan kasnije, prekriven šljakom i pepelom, kako bi ga sakrili”, kazao je Delić.

Objasnio je da je juče obišao firmu čiji je osnivač Opština, kako bi se kao odbornik, shodno članu 53. Poslovnika o radu Skupštine, na licu mjesta uvjerio da li su pomenuti navodi o izručenom asfaltu tačni, ali da je u krugu preduzeća naišao na otpor rukovodstva sa kojim je pokušao da ostvari komunikaciju.

Na lice mjesta ubrzo je došla inspekcija za ekonomski kriminal koji je sa krimi tehničarom koji su obišli lokaciju kako bi utvrdili postojeće stanje.

Delić je istakao da je tokom uviđaja primijetio da pomenute gomile asfalta nema, a da je policija ostala da utvrđuje da li se nalazi na tom mjestu.

Jedan od radnika koji je molio da ostane anoniman potvrdio je “Vijestima” da je na toj lokaciji odbačen i prikriven asfalt, potvrđujući i Delićeve riječi da ta lokacija svakako nije mjesto za odlaganje asfalta. Delić je kazao da bi i takav asfalt mogao da se iskoristi za nasipanje seoskih puteva.

Grbović je kazao da je Delić bez ičijeg ovlašćenja ušao u prostor koji pripada tom preduzeću.

“Zamolio sam ga da napusti prostorije jer je nezakonito snimao, ali nakon što je odbio pozvao sam policiju, koja nam je nakon dolaska objasnila da on po zakonu ima pravo da bude tu”, kazao je Grbović.

On je istakao da nije bilo nikakvog skrivanja asfalta, već da je sve urađeno u skladu sa zakonom i po nalogu Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj.

Grbović je ponovio ono što je naveo i u obavještenju prikupljenom od građanina u OB BIjelo Polje, da su radnici tog preduzeća 20. juna izvodili radove na krpljenju udarnih rupa u gradu, nakon čega je ostalo oko pola tone asfalta, koji se ohladio i skamenio.

“Zbog toga nije bilo moguće da se ugradi i mi smo po nalogu Sektetarijata za stambeno komunalne poslove izručili isti u krugu firme. Taj asfalt jeste tu jer ne može više da se ugrađuje i odatle će biti odvezen na deponiju, jer više nije za bilo kakvu upotrebu”, kazao je Grbović.

Odgovarajući na pitanje da li je to mjesto podesno za odlaganje i da li je prekriven šljakom kazao je da je na tom mjestu istovarena šljaka, ali ne da bi se bilo šta prikrilo, i pojasnio da asfalt tu nije skladišten već privremeno iskipovan.

Grbović je kazao da za sve postoji video-nadzor i da je izuzimanje istog ponudio policiji, te da nije prvi put da se tako nešto radi sa neupotrebljivim asfaltom.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva “Vijestima” su odgovorili da je dežurni tužilac upoznat sa ovim slučajem od Uprave policije.

“Naložili smo prikupljanje obavještenja i preduzimanje drugih mjera i radnji u cilju utvrđivanja da li u radnjama nekog lica ima elemenata krivičnog djela ili eventualno prekršaja”, piše u odgovoru ODT.

Bonus video: