Delegacija iz Bara položila vijenac na Spomen-obilježje na Belvederu

"Bar već sedamdeset devetu godinu zaredom odaje poštovanje herojskoj žrtvi omladine, kao simbola antifašističke tradicije i borbe za slobodu", saopšteno je iz Opštine

5619 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

U spomen na stradanje jedanaestoro barskih omladinaca koji su na današnji dan 1944. godine strijeljani od strane njemačkih vojnika, potpredsjednik Opštine Bar Damir Rašketić, vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za kulturu Srđan Lekić i predsjednik Udruženja boraca NOR-a i antifašista Bara Đuro Marković položili su danas vijenac na Spomen-obilježje na Belvederu.

"Sjenama nedužno stradalih djevojaka i momaka, starosti od 16 do 20 godina, poklonili su se potomci i rodbina, a događaju su prisustvovali i članovi Izviđačkog odreda '24. novembar'. Na ovaj način, Bar već sedamdeset devetu godinu zaredom odaje poštovanje herojskoj žrtvi omladine, kao simbola antifašističke tradicije i borbe za slobodu", saopšteno je iz Opštine.

“Želje su im bile da žive u slobodi, miru i slozi, u međusobnom razumijevanju i uvažavanju, da naša Crna Gora bude još ljepša, da naš lijepi Bar bude još ljepši, bogatiji i prosperitetniji. Učinimo sve što je u našoj moći da te njihove želje budu i ostanu stvarnost, jer je to naš dug prema njima i obaveza prema generacijama koje dolaze”, poručio je predsjednik UBNOR-a i antifašista Bara Đuro Marković.

Bonus video: