Nevrijeme prošle noći u Bijelom Polju, poplavljeno šest kuća

Bujični potoci ‘opkolili’ kuče u Ivanjama, presječeni putevi

10163 pregleda 1 komentar(a)
Poplave, Foto: Jadranka Ćetković
Poplave, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 07.07.2023. 14:28h

Više kuća poplavljeno je u Bijelom Polju tokom nevremena praćenom jakom kišom pretprošle noći. Najgore su prošla sela Crnča i Ivanje, gdje je poplavljeno više od pet kuća, a nevrijeme je pogodilo i Raklje i Kostenicu.

Zbog jake kiše izlili su se potoci, koji su probili u kuće mještana. Sve opštinske službe su bile na ovom području angažovane, a angažovana su i mašine privatne kompanije "Konstruktor".

Mještani su ispričali da su proveli besanu noć, da je poplavljeno šest kuća, a da je bujični potok potpuno prekinuo prilaz prema kućama Raifa Hajdarpašića i Ibrahima Ćorovića.

Lejla Hajdarpašić iz Ivanja je ispričala da je bilo strašno gledati kako bujični potok, koji se izlio iz seoske rječice nadire na njihovu kuću, okružujući je sa obje strane.

"Voda je presjekla puteve i više prilaza kućama a obrušen je i dio brda iznad sela", ispričala je ona, dodajući da je usljed straha od posljedica djecu poslala kod svojih.

Livada prekrivena šljunkom
Livada prekrivena šljunkomfoto: Jadranka Ćetković

Iz preduzeća 'Komunalno Lim' "Vijestima" je saopšteno da su juče oko 9 časova pored tog preduzeća i Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj u Crnču i Ivanje hitno upućene ekipe Zaštite i spašavanja, kao i mašine doo "Kostruktor" , kako bi nastavili sanaciju šteta od poplava.

"Do 2 sata juče ujutro sve raspoložive ekipe su bile na terenu i radile na sanaciji šteta od poplava u Crnči i Ivanjama, koje su radile na odvraćanju bujičnih potoka od kuća, čišćenju puteva i propusta, kao i odvraćanju vode od kuća. Poplavljeno je više kuća, štala i pomoćnih objekata. Juče su ekipe ponovo upućene u ta mjesta, kao i u Raklje i Kostiće. Veliki problem pričinjava razuđenost terena a u nekim dijelovima i nepristupačnnost", kazao je direktor Komunalnog Muradif Grbović.

U Opštini je juče formirana komisija koja će utvrditi stanje i evidentirati prijaveljene štete na terenu.

Bonus video: