Grbović podnio prijavu protiv Delića: "Odbornik PES-a bez odobrenja upao u posjed i iznio neistinite podatke"

Kontraprijava direktora Komunalnog preduzeća u Bijelom Polju uslijedila nakon što je Delić dan ranije podnio krivičnu prijavu zbog toga što je više tona asfalta nakon krpljenja udarnih rupa završilo u krugu preduzeća, a potom prekriveno šljakom

13343 pregleda 16 komentar(a)
Grbović, Foto: SAVO PRELEVIC
Grbović, Foto: SAVO PRELEVIC

Direktor Komunalnog preduzeća u Bijelom Polju Muradif Grbović podnio je krivičnu prijavu protiv odbornika Pokreta Evropa sad Andrije Delića zbog, kako je naveo, niza prekršaja prilikom upada u to preduzeće prekjuče.

Kontraprijava je uslijedila nakon što je Delić dan ranije podnio krivičnu prijavu zbog toga što je više tona asfalta nakon krpljenja udarnih rupa završilo u krugu preduzeća, a potom prekriveno šljakom. Delić je tvrdio da je naišao na otpor prilikom pokušaja ulaska u krug preduzeća, nakon čega je intervenisala policija. Grbović je kazao da nije bilo nikakvog skrivanja, već da je sve urađeno po propisima i da nije bilo nikakvog skrivanja asfalta.

Grbović je u krivičnoj prijavi Tužilaštvu naveo da je Delić počinio niz prekršaja jer je bez prethodnog odobrenja ovlašćenog lica upao u posjed koji je u vlasništvu preduzeća Komunalno “Lim”, a riječ je o krugu bivšeg “Transservisa”.

“Delić je nakon neovlašćenog upada vršio fotografisanje i snimanje unutar kruga ovog preduzeća bez prethodnog odobrenja. Ovakvim postupanjem uznemirio je zaposlene u tom preduzeću, koji su se uprkos svemu ponašali u skladu sa dobrom praksom, te se nijesu suprotstavljali Deliću”, naveo je Grbović.

Zbog iznošenja neistinitih podataka, kazao je Grbović, i podnošenja inicijativa organima iz Ministarstva unutrašnjih poslova podnijeće krivičnu prijavu protiv Delića zbog lažnog prijavljivanja, što će se u toku postupka utvrditi.

“Pozadina ovakvog ponašanja odbornika PES-a je produkt vjerske i nacionalne netrpljivosti prema pripadniku bošnjačkog naroda, što će biti predmet posebnog krivičnog postupka koji ću lično pokrenuti”, navodi Grbović.

U krivičnoj prijavi Odjeljenju bezbjednosti Delić je naveo da je 4. jula od prijatelja dobio fotografije sa odbačenim asfaltom, na kojoj se vidi da se pored gomile šljake i pepela nalazi asfalt, a koje su nastale 20. juna.

“Kako sam saznao od radnika, tu je izručeno oko 5-6 tona asfalta, koji je potom, dan kasnije, prekriven šljakom i pepelom, kako bi ga sakrili”, kazao je Delić.

Objasnio je da je prekjuče obišao firmu čiji je osnivač Opština, kako bi se kao odbornik, shodno članu 53 Poslovnika o radu Skupštine, na licu mjesta uvjerio da li su pomenuti navodi o izručenom asfaltu tačni, ali da je u krugu preduzeća naišao na otpor rukovodstva sa kojim je pokušao da ostvari komunikaciju. J.Ć.

Bonus video: