Penzioneri traže od Damjanovića da se obustavi isplata članarine Savezu udruženja penzionera Crne Gore

"Umjesto da penzionerska članarina i donacije od Vlade, ministarstava i Fonda PIO služe siromašnim, gladnim i bolesnim penziomerima, ta sredstva se slivaju u džepove DPS penzionera. Ovo udruženje je glavno uporište DPS-a : Kupuje glasove i vodi evidenciju članova DPS-a, kradu penzionersku članarinu u milionskim iznosima..."

12167 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Partija penzionera-PIR, Pokret penzionera Crne Gore, Udruženje penzionera Pravda, Udruženje penzionera Podgorice, Udruženje penzionera sa najnižim penzijama, Udruženje sa srazmjernim penzijama, Udruženje invalida Crne Gore traži da se obustavi isplata penzionerske članarine Savezu udruženja penzionera Crne Gore.

Oni su to tražili od ministra finansija Aleksandra Damjanovića, u pismu koje su potpisali predsjednik Udruženje Pravda Momo Joksimović i predsjednik Pokret penzionera Crne Gore Svetozar Čabarkapa.

Oni objašnjavaju da takvo nešto traže dok se ne procesuiraju brojne krivične prijave koje su podnijete protiv opštinskih i Saveza udruženja penzionera Crne Gore zbog, kako kažu, lopovluka, kriminala i korupcije.

"Umjesto da penzionerska članarina i donacije od Vlade, ministarstava i Fonda PIO služe siromašnim, gladnim i bolesnim penziomerima, ta sredstva se slivaju u džepove DPS penzionera. Ovo udruženje je glavno uporište DPS-a : Kupuje glasove i vodi evidenciju članova DPS-a, kradu penzionersku članarinu u milionskim iznosima, a pokrali su i preko 200 penzionerskih stanova. Iza ovog udruženja stoji UDBA, MUP, Inspekcije, Tužilaštva, Sudovi i DPS – zato se i ne procesuiraju krivične prijave", piše u pismo koje je dostavljeno i medijima.

Dodaju da se u toj NVO ljudi ne biraju već postavljaju provjereni i pouzdani članvi DPS-a.

"Molimo da hitno i odmah primite na par minuta, predstavnike Partije PIR, Pokreta penzionera, Udruženja penzionera Pravda: Moma Joksimovića i Svatozara Čabarkapu, kako bismo pomogli da ovaj kriminal zaustavimo, izvršimo demokratske izbore u interesu svih penzionera Crne Gore. Upoznati ste o kriminalu u ovom NVO penzionerskom udruženju. Možete pomoći ako hoćete da čujete glas 99 odsto penzionera koji plaćaju članarinu, a sve u cilju pravne države, vladavine prava i socijalne pravde. Novo rukovodstvo Podgorice je već zabranilo rad penzionerskim klubovima DPS-a , koji ne plaćaju poreske obaveze", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: