Injac i Sagarc: Primjenom znanja i iskustva iz Austrije ubrzati razvoj Podgorice

"Od izuzetnog značaja je da iskoristimo ostvarene kontakte, znanje i iskustvo, kako bismo stavili u funkciju sve potencijale grada i time, sa nivou lokalne samouprave dali doprinos EU integracijama", kazala je Injac

4957 pregleda 3 komentar(a)
Sagarc i Injac, Foto: PG Biro
Sagarc i Injac, Foto: PG Biro

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac sastala se sa delegacijom austrijske pokrajine Burgenland na čelu sa Kristijanom Sagarcom, poslanikom Evropskog parlamenta. Ona je tom prilikom kazala da će sa primjenom znanja i iskustva iz Austrije ubrzati razvoj Podgorice, saopšteno je iz Glavnog grada.

Tokom sastanka, kako se navodi u saopštenju, kojem je prisustvovao i Karl Miler, ambasador Austrije u Crnoj Gori, gradonačelnica je predstavila planove razvoja Podgorice, a u čijem ostvarivanju može pomoći saradnja sa međunarodnim stručnjacima i primjena dobrih praksi.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: PG Biro

"Od izuzetnog značaja je da iskoristimo ostvarene kontakte, znanje i iskustvo, kako bismo stavili u funkciju sve potencijale grada i time, sa nivou lokalne samouprave dali doprinos EU integracijama. Cijeneći primjere dobre prakse, izražavam zadovoljstvo što smo u prilici da razgovaramo o projektima koji mogu unaprijediti funkcionisanje Glavnog grada, a samim tim i pobošljati uslove života građanki i građana Podgorice", kazala je Injac.

Sagarc je, kako se navodi, tokom sastanka predložio potpisivanje sporazuma koji bi definisao oblasti saradnje i ponudio ekspertsku pomoć, posebno naglašavajući iskustvo u korišćenju strukturnih fondova EU.

"Jedna od tema bila je i unapređenje rada gradskih službi kroz organizovanje razmjena i obuka sa kolegama iz Austrije. Injac je ukazala na potrebu ravnomjernog razvoja urbanih i ruralnih gradskih sredina čemu može doprinijeti iskustvo gradova čiji predstavnici su članovi delegacije koja je bila u posjeti Glavnom gradu", dodaje se u saopštenju.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: PG Biro

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, sastanku je prisustvovala predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović i zamjenici gradonačelnice Luka Rakčević i Danilo Šaranović.

Bonus video: