Mještani Bistrice i okolnih sela na sat blokirali magistralni put

Mještani su poručili da su ogorčeni zbog obustave radova na rekonstrukciji puta Gubavač-Bistrica i zahtijevaju nastavak radova u najkraćem roku

4250 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Mještani Bistrice i okolnih mjesta blokirali su danas u 11 časova magistralni put Bijelo Polje – Prijepolje u mjestu Konatari, zbog obustave radova na rekonstrukciji puta Gubavač-Bistrica.

Tokom sat vremena protesta formirane su ogromne kolone automobila.

blokada Konatari
foto: Jadranka Ćetković

Mještani su poručili da su ogorčeni zbog obustave radova i zahtijevaju nastavak radova u najkraćem roku.

Član MZ Bistrica Uglješa Prebiračević je kazao da da je velika muka natjerala danas ove ljude da se okupe u jeku poljoprivrednih radova, kako bi skrenuli pažnju na problem koji traje skoro četiri godine.

“Zamislite kako je Merdovićima na Loznoj Luci kao i svima ostalima koji žive pored puta i trpe štete jer ne mogu otvoriti prozor, izaći u dvorište i zasaditi vrt. Sve su to problem koje ovi građani trpe. Nemamo osnovno pravo na normalan život”; kazao je Prebiračević.

Mještani traže da im se pod hitno obrate predstavnici Vlade, Ministarstva kapitalnih investicija i Uprave za kapitalne projekte da im u najkraćem roku odgovore kada će radovi biti nastavljeni, jer će u suprotnom radikalizovati proteste, koji će trajati više sati.

Bonus video: