Ulica raskopana skoro 500 dana, mještani postavili ultimatum: Asfalt ili blokada puta prema Velikoj plaži

Ulica raskopana skoro 500 dana, mještani postavili ultumatum ulcinjskoj vlasti

9638 pregleda 3 komentar(a)
Traže hitno rješenje: Ulica u Ulcinju, Foto: Samir Adrović
Traže hitno rješenje: Ulica u Ulcinju, Foto: Samir Adrović

Mještani naselja iza zgrade CEDIS-a u Ulcinju najavili su da će tokom vikenda od 12 do 14 časova blokirati glavnu saobraćajnicu od Bara ka Velikoj plaži u znak protesta što im je prilazna ulica kućama već 500 dana raskopana što za posljedicu, kako navode, ima nehumane uslove za život.

Mještani, koji su se dopisom obratili predsjedniku Opštine Omeru Bajraktariju, podsjećaju da su na njihovu inicijativu održani sastanci sa predstavnicima lokalne uprave na kojima im je obećano da će ulica biti asfaltirana prije početka sezone.

“Međutim, do danas od toga nema ništa, a prema informacijama od izvođača radova, regulisanje ulice neće biti u skorijem roku. S tim u vezi, ovim putem vas obavještavamo, da ćemo ukoliko ne asfaltirate ulicu u kojoj živi preko 30 domaćinstava, počev od tekućeg vikenda, blokirati glavnu saobraćajnicu od Bara prema Velikoj plaži, svakog dana u periodu od 12 do 14, kada je najveća frekventnost”, piše u dopisu dostavljenom Bajraktariju.

Mještani ističu da svakodnevno trpe štetu zbog nehumanih uslova za život iako žive u jezgru grada.

Podsjećaju da je usljed radova na uređenju kanalizacione mreže, koji traju dvije godine, veliki dio ulica otvoren i teško prohodan.

“Sve bi to bilo u redu da su nakon radova ulice vraćene u prvobitno stanje. To se ni do dan-danas nije desilo. U našem slučaiu radi se o putnom pojasu od zgrade CEDIS-a prema naselju Kodre koji je evo preko 500 dana u haotičnom stanju”, žale se mještani.

Oni su takođe najavili da će podnijeti prijave protiv odgovornih lica zbog nesavjesnog rada i selektivnog djelovanja, kao i pokrenuti postupke naknade štete koja im je nanijeta tokom tog perioda.

Bonus video: