Mijović: Šehović u zabludi, ili iznosi neistine

Ministar je prije dva dana kazao da onaj ko se neodgovorno odnosi prema novcu građana neće dobiti mandat da bude direktor
83 pregleda 2 komentar(a)
Milena Mijović, Foto: Vijesti
Milena Mijović, Foto: Vijesti
Ažurirano: 02.09.2017. 17:43h

Bivša vršiteljka dužnosti direktora predškolske ustanove “Đina Vrbica” Milena Mijović ocijenila je da je ministar Damir Šehović u zabludi ili namjerno iznosi neistine na njen račun.

Komentarišući otvoreno pismo više 23 NVO i 187 pojedinaca, u kojem su od premijera Duška Markovića tražili da ga smijeni, Šehović je prije dva dana, između ostalog, kazao da “onaj ko se prema novcu poreskih obveznika odnosi neodgovorno, troši ga za svoj automobil, onaj koga ne cijene zaposleni, onaj ko troši stotine hiljda eura na zakup prostora, dok sam ja ministar neće dobiti mandat da upravlja vaspitno-obrazovnom ustanovom”.

Ministar je za novog direktora imenovao Vuka Stanišića, uprkos preporuci vrtića da to bude Mijović.

Ona poručuje da Šehović snosi odgovornost za javno izgovorenu riječ, pa će “dobiti priliku da sve dokaže u sudskom procesu”.

“Nijesam iznenađena ovakvim ministrovim reagovanjem i optužbama koje je iznio na moj račun. Uvidom u dokumentaciju, mogao je da provjeri ko je imao mandat kad se zakupljivao prostor i kad se uprava izmjestila iz tog zakupljenog prostora, ali i kad su se kupili automobili. To nisam bila ja”, poručuje Mijović.

Ona kaže da nema privatni automobil:”Ministar i tu iznosi neistine. Automobil o kojem govori je službeni i trenutno ga koristi novi direktor”, kazala je Mijović, koja je nedavno podnijela Osnovnom sudu tužbu protiv Ministarstva zbog diskriminacije prilikom odlučivanja o izboru direktora.

Iz Ministarstva su tada objasnili da u postupku imenovanja direktora, gdje je Mijović bila zainteresovana, nije bilo političke ili druge diskriminacije.

Grupa nevladininih organizacija i 186 NVO aktivista, intelektualaca u otvorenom pismu od premijera Markovića traži da smijeni Šehovića, između ostalog, i zbog toga što je “za veoma kratko vrijeme uspio da degradira struku, uruši sistem vrijednosti, afirmiše partijsku pripadnost i stavi je ispred struke”.

Mijović poručuje da će onda “kada javnost bude imala uvid u programe razvoja ustanove i njihovu analizu od strane eksperata, moći jasno da prosudi kako je ministar na najgori način zloupotrijebio svoje pravo na izbor direktora ustanove”. “Vrijeme će pokazati, a javnost biti svjedok, sa učincima i štetom koju će prouzrokovati ovakvi ministrovi potezi. Ovakvim izjavama svodi ozbiljne optužbe NVO, intelektualaca odnosom prema civilnom sektoru, partijskog zapošljavanja, na neosnovane optužbe i teren jedne predškolske ustanove”, zaključila je Mijović.

Bonus video: