Prijavio Grbovića zbog optužbi i uvreda

Odbornik PES-a tvrdi da direktor Komunalnog pričom o nacionalnoj netrpeljivosti skriva nesposobnost

5645 pregleda 2 komentar(a)
Andrija Delić, Foto: Privatna arhiva
Andrija Delić, Foto: Privatna arhiva

Odbornik Pokreta Evropa sad Andrija Delić podnio je krivičnu prijavu protiv direktora doo “Komunalno Lim” Muradifa Grbovića zbog niza optužbi na njegov račun.

Delić je prije tri dana upao u prostorije tog preduzeća i otkrio da je u krugu komunalnog izručen asfalt koji je navodno preostao od krpljenja udarnih rupa, a na njegovu prijavu policiji, Grbović je odgovorio kontraprijavom.

“Umjesto da javnost upozna kako je došlo do toga da se asfalt baca, a da su putevi u katastrofalnom stanju, Grbović je iznio neutemeljene tvrdnje kako iza moje prijave navodno stoji vjerska i nacionalna netrpeljivost. Građani Bijelog Polja znaju da se iz naših redova nikada nije mogla čuti poruka koja bi se mogla protumačiti na način na koji je to učinio Grbović, ali pošto je svjestan propusta, služi se neutemeljenim optužbama kako bi iza njih sakrio svoju neodgovornost i nekompetenciju”, naveo je Delić u prijavi.

Delić je kazao da je Grbović ipak priznao da je on imao pravo da uđe u krug preduzeća.

“Ono što zabrinjava je da su poslije izjave Grbovića uslijedile prijetnje i uvrede na moj račun na njegovom ličnom profilu, o čemu sam obavijestio policiju. Siguran sam da su ljudi tako reagovali jer nemaju dovoljno informacija, a ne da se iza toga skriva neki drugi motiv. Funkcioneri moraju da imaju osjećaj odgovornosti, a ne samo osjećaj za privilegije kako su to neki pojedinci navikli. Direktor Grbović treba više da se bavi neregistrovanim i havarisanim vozilima u preduzeću, lošim statusom radnika u smislu plaćanja doprinosa i bolje zaštite na radu, nagomilanim dugom preduzeća i slično. On mora da shvati da Komunalno nije njegovo lično preduzeće, nego preduzeće građana, zato se i naziva “javno”, pa se mora i ponašati u skladu sa tim”, kazao je Delić.

Napomenuo je da se Grbović već ‘dokazao’ kao direktor Montekarga, u kojem je jedino uspio da napravi ogroman dug i samom sebi obezbijedi stan po povoljnim uslovima.

“Dodatno, nakon što mu je uručen otkaz zbog nekompetencije tužio je sopstvenu firmu zbog neisplaćenih godišnjih odmora. Zbog svega toga je i “skrajnut” u lokalno preduzeće i očigledno nije očekivao da će se na tom mjestu bilo ko baviti njegovim (ne)radom, ali praćenje rada javnih preduzeća naša je redovna praksa i nastavićemo bez obzira na pritiske i uvrede kojima smo izloženi, naročito tamo gdje vjerujemo da su postavljeni nestručni kadrovi sa sumnjivim diplomama”, kazao je Delić, dodajući da se nada da će Tužilaštvo odraditi svoj posao i utvrditi istinu.

On je ponovio da je nepojmljivo da asfalt u vrijeme kada su seoski putevi u katastrofalnom stanju, završi na otpadu sakriven šljakom.

Grbović je ranije kazao da nije, kako je tvrdio Delić, od krpljenja rupa preostalo pet do šest tona, već oko pola tone, koja je tu privremeno izručena, a da će biti prevezena na deponiju u Kumanici, te da je sve odrađeno javno, uz nalog Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

Bonus video: