FOTO Na regati na Pivskom jezeru učestvovalo preko 40 kajakaša

"Konačno nas je poslužilo sunčano i toplo vrijeme, pa je i odziv bio odličan. Prelijepo je na jezeru bilo vidjeti toliki broj i šarenilo boja kajaka jednosjeda i dvosjeda."

4577 pregleda 290 reakcija 2 komentar(a)
Detalj sa događaja
Detalj sa događaja

Park prirode (PP) „Piva“ je uspješno realizovao drugu kajakašku regatu na Pivskom jezeru, a učešće je uzelo preko 40 kajakaša iz Plužina, ali i iz drugih opština Crne Gore, kao i polaznici škole kajaka koju su na jezeru organizovali prije petnaestak dana.

"Konačno nas je poslužilo sunčano i toplo vrijeme, pa je i odziv bio odličan. Prelijepo je na jezeru bilo vidjeti toliki broj i šarenilo boja kajaka jednosjeda i dvosjeda. Iako smo prvobitno najavili rutu od Mratinja do Plužina, ipak smo se zbog bezbjednosti svih učesnika odlučili da rutu skratimo, pa je vožena ruta od gradske plaže u Plužinama do kampa ‘Tišina’ i nazad, ukupne dužine oko osam kilometara”, saopštili su iz PP “Piva”.

Kako su istakli, obradovao ih je veliki broj mlađih učesnika, kao i pun nivo jezera.

“Pivsko jezero, sa dužinom od 42 kilometra, sa rukavcima rijeka Vrbnice i Komarnice, ima izuzetne uslove za razvoj ovog vida sporta, ali i drugih sportova na vodi, tako da očekujemo da se narednih godina u još većoj mjeri razviju ovi njegovi potencijali”, poručili su iz PP “Piva”.

Bonus video: