Bjelopoljac počeo štrajk glađu, traži smjenu Milutina Đukanovića

Iz Elektroprivrede "Vijestima" su nezvanično kazali, da Karišiku ugovor nije produžen jer "nije postojala zakonska mogućnost, a kada se steknu zakonski uslovi ugovor će biti obnovljen"

12280 pregleda 18 komentar(a)
Predrag Karišik počeo štrajk glađu, Foto: Svetlana Mandić
Predrag Karišik počeo štrajk glađu, Foto: Svetlana Mandić

Nakon što je dva puta štrajkovao zbog poznatog slučaja inficiranih beba u Bijelom Polju, Predrag Karišik iz toga grada počeo je štrajk glađu ispred upravne zgrade Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) u Nikšiću jer mu nije produžen ugovor o radu iako mu je to, kako je kazao, bilo obećano.

Štrajk ne namjerava da prekine čak ni da dobije posao jer, kako je istakao, ostaće ispred zgrade EPCG sve dok predsjednik Odbora direktora te kompanije, Milutin Đukanović, ne podnese ostavku ili dok ga ne smijene.

Karišik je novinarima kazao da je po ugovoru bio angažovan u sektoru Snabdijevanje u Bijelom Polju, da je radno angažovanje, trajalo 16 mjeseci, a da je poslednji ugovor koji je potpisao bio na mjesec.

Karišik
Karišikfoto: Svetlana Mandić

"Nakon isteka toga ugovora, krajem juna, dobio sam uvjeravanja i obećanja od Milutina Đukanovića da će mi ugovor biti produžen, da ću dobiti ugovor preko Agencije o radu i da se 5. jula vratim na posao. Međutim, dan prije toga su me pozvali i rekli i da ne dolazim na posao, kao da je to neka procedura koja nije mogla da se ispoštuje i da je sve to stopirao Nikola Rovčanin", kazao je Karišik.

Nakon što je razapeo šator na razgovor ga je pozvao direktor snabdijevanja Jovan Kasalica koji mu je, kako tvrdi, ponudio da sačeka dva mjeseca i da će biti vraćen na posao.

"Odbio sam tu ponudu jer sam došao sasvim iz drugih razloga ovamo. Dosta vremena sam varan i više ne mogu na riječ da se oslonim, pa ni direktora Kasalice. Počeo sam štrajk glađu sa samo jednim zahtjevom- smjena Đukanovića. Da li njegova smjena, da li ostavka. Sve što se meni bude desilo biće direktno odgovoran Milutin Đukanović i Andrija Mandić, jer sam od njih dobio obećanja da će mi biti produžen ugovor, da ću biti uposlen, a prevaren sam", izričit je Karišik.

Kako je kazao, podnijeće krivične prijave za nezakonio zapošlavanje u EPCG.

"Znam da sam s ovim, što se mene lično tiče, izgubio sve šanse da se vratim na posao, ali meni nije to bio cilj. Sa ovakvim rukovodstvom meni to nije cilj, već mi je cilj da ovdje zavlada pravna država, da zakoni funkcionišu jednako za sve, pa ko šta ponese", poručio je Karišnik.

Kako su iz Elektroprivrede "Vijestima" nezvanično kazali, Karišniku ugovor nije produžen jer "nije postojala zakonska mogućnost, a kada se steknu zakonski uslovi ugovor će biti obnovljen".

Bonus video: