Petković ugostio gradonačelnika Grejt Neka: Tivat je bezbroj puta pokazao da je grad otvorenog srca

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas bio u prilici da ugostim gradonačelnika Grejt Neka. Posebno što je riječ o gradu za koji se vezuju imena velikog režisera Frensisa Forda Kopole, pisca Skota Ficdžeralda."

2703 pregleda 1 komentar(a)
Bral i Petković, Foto: Opština Tivat
Bral i Petković, Foto: Opština Tivat

Potpredsjednik Opštine Tivat Andrija Petković ugostio je juče gradonačelnika Grejt Neka iz Njujorka u SAD, Pedrama Brala, koji sa svojom delegacijom boravi u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas bio u prilici da ugostim gradonačelnika Grejt Neka. Posebno što je riječ o gradu za koji se vezuju imena velikog režisera Frensisa Forda Kopole, pisca Skota Ficdžeralda. Tivat je bezbroj puta pokazao da je grad otvorenog srca, a saradnja i razmjena iskustava su nam od neprocjenjivog značaja“, istakao je potpredsjednik Petković.

Bral je naglasio kako je grad na čijem je čelu, prošle godine proslavio vijek postojanja, te da međunarodna i međuopštinska saradnja postoji sa brojnim gradovima iz Izraela i Maroka.

Grejt Nek je regija Long Ajlenda u Njujorku, smještena na sjevernoj obali tog ostrva. Samo mjesto broji oko 10.000 stanovnika, dok istoimena regija sa okolnim područjima ima oko 40.000 stanovnika.

Bonus video: